Frans van der Velden in gracieuze stijl namens Steenwijk aan de bal
Frans van der Velden in gracieuze stijl namens Steenwijk aan de bal Foto's Aangeleverd

Walking Football competitie: Vitesse’63 Old Stars verstevigt koppositie

· leestijd 1 minuut Sport

MEPPEL - De Noordelijke primeur van de Walking Football competitie met vier clubs kende na de eerste ronde in Koekange een goed vervolg in Meppel. Onder goede weersomstandigheden werd er op het kunstgras van FC Meppel met volle inzet gevoetbald. Tijdens de eerste ronde werd er 29 keer gescoord, maar in de tweede ronde konden er 36 doelpunten genoteerd worden. Na de tweede competitieronde liep Vitesse’63 verder uit en gaat riant aan kop.

Tijdens de eerste Noordelijke competitie Walking Football wordt er bij elke deelnemende club een competitieronde afgewerkt. Vitesse’63 beet op 11 februari het spits af. Twee weken later was FC Meppel aan de beurt, dat onlangs is gestart met een Old Stars afdeling en dus nog in de beginfase verkeert. HZVV, Vitesse’63 en Steenwijk hebben al wat meer ervaring met Walking Football voor zestigplussers. De minimum leeftijd is zestig jaar, maar er mag één speler meedoen die jonger is, maar niet jonger dan 55 jaar. Met het experiment een competitie te starten voor zestigplussers hopen de deelnemers meer aandacht te kunnen geven aan Walking Football, maar ook om potentiële leden over de streep te trekken die het nu misschien wat te weinig voetbal vinden.

Bij FC Meppel lieten de zestigplussers zien dat het spelletje, waarbij niet hard gelopen mag worden, door menig zestigplusser goed gespeeld wordt. Begonnen wordt met een stevige warming up waarna even de koppen bij elkaar worden gestoken om de tactiek door te spreken. De wedstrijden duurden twintig minuten en stonden, net als tijdens de eerste ronde, onder leiding van de scheidsrechters Arnold Leenders en Jelis van der Laan die zich weer van hun beste kant lieten zien.

Vitesse ‘63 maakt favorietenrol waar
De wedstrijden werden op twee velden vlot achter elkaar gespeeld volgens de regels van het Walking Football. Vitesse ’63 maakte haar favorietenrol voor de titel tijdens de tweede competitieronde in Meppel dubbel en dwars waar. In haar eerste duel werd FC Meppel met 7-1 verslagen. In de tweede wedstrijd versloeg Vitesse ’63 het zwaar gehavende HZVV, dat maar liefst vijf spelers miste, met 9-2. Door de bereidwilligheid van spelers van Vitesse ’63 om met HZVV mee te spelen, konden de Hoogeveners een team op de been krijgen. Ook dat kan bij Walking Football! Steenwijk blijkt voor de koploper een echte ‘angstgegner’ te zijn, want net als in Koekange hield de ploeg Vitesse ’63 knap op een gelijkspel: 1-1.

Steenwijk startte met een 1-1 gelijkspel tegen HZVV, dat lang met 1-0 voor stond. Daarna versloeg Steenwijk FC Meppel met 4-1. HZVV won na een gelijkspel tegen Steenwijk en een nederlaag tegen Vitesse’63 haar laatste wedstrijd ruim van FC Meppel (6-2). FC Meppel maakte een 2-0 achterstand goed, maar liet HZVV alsnog ontsnappen. De ploeg maakte een beduidend betere indruk dan tijdens de eerste ronde. 

Fanatiek
Op een aantal velden werd het veld heel fanatiek gespeeld. Sommige teams zoeken dan echt de grenzen op van wat nog is toegestaan binnen Walking Football. Gelukkig hielden de scheidsrechters de voetballers, soms zelfs met behulp van een gele kaart, mooi kort zonder het spel kapot te fluiten. Chapeau!

Vitesse ’63 gaat na zes duels aan de leiding met veertien punten, waarna HZVV als tweede volgt met tien punten. Steenwijk is derde met negen punten en FC Meppel blijft de puntloze hekkensluiter. We zijn echter pas op de helft!

Uiteraard was er ook nog een gezellige derde helft in de kantine van FC Meppel die deze middag perfect georganiseerd hadden. Een belangrijk en niet te onderschatten onderdeel van het Walking Football.

Tussenstand na twee rondes

1.Vitesse ’63         6-14
2. HZVV                6-10
3. Steenwijk          6-9        
4. FC Meppel        6-0

De derde ronde vindt plaats op donderdag 10 maart bij HZVV vanaf 13.30 uur en de deelnemers kijken daar na het succes van de eerste twee rondes nu al reikhalzend naar uit. 

Steenwijk verzorgt op vrijdag 25 maart de afsluiting van de eerste noordelijke Walking Football competitie. 

Verslag Reinier de Boer HZVV

Steenwijk tegen Vitesse '63
De scheidsrechters
FC Meppel houdt een tactische bespreking
Uitzicht van de watertoren in Sint Jansklooster
10-jarig jubileum watertoren Sint Jansklooster: gratis toegang Steenwijkerland 12 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 16 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 16 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 18 uur geleden
Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 19 uur geleden
Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur -
Nieuwe ontwikkeling: de spelers en trainer van VV Jubbega willen seizoen afmaken Sport 19 uur geleden
Inkijkje in het vernieuwde Bezoekerscentrum
Vernieuwde Bezoekerscentrum De Wieden feestelijk geopend bij start vaarseizoen Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk gisteren
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54
Kiki Schippers
Einde seizoen sale: met korting naar het Theater De Meenthe Cultuur 18 apr, 20:00
In de Jan van Riebeeckstraat in Steenwijk-West wordt de riolering vervangen
Groot onderhoud aan de Steenwijkerlandse openbare ruimte: in vrijwel alle kernen werk in uitvoering Steenwijkerland 18 apr, 18:53