Wilco Verschuren (links) en René Bakker
Wilco Verschuren (links) en René Bakker Foto: Hilda Knol

Openingsweekend Brasserie Oss & Zyl Bakery-Bubbles-Bites op 12 en 13 maart

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

OSSENZIJL – Oss & Zyl Bakery-Bubbles-Bites op Vakantiepark Waterstaete is al sinds juni vorig in bedrijf. Komend weekend viert deze horecagelegenheid haar openingsweekend.

De geur van vers gebakken brood komt je tegemoet als je de drempel van Brasserie Oss & Zyl overstapt. Bij een glas thee vertelt eigenaar Wilco Verschuren dat de bedrijfsleider met de toepasselijk naam René Bakker elke dag verse brood bakt. “Dat kunnen de huurders van de vakantiewoningen en de inwoners van Ossenzijl ophalen of laten bezorgen,” legt hij uit. Naast een Bakery, biedt Oss & Zyl ook Bubbles en Bites. Al vanaf 8.30 uur kun je hier zeven dagen in de week van een ontbijtje genieten met vers gebakken broodjes en koffiespecialiteiten van Smit & Dorlas of thee met gebak.

Kleine lunchkaart
Tussen de middag maak je een keuze van de kleine lunchkaart met onder andere warme en koude barquettes of een maaltijdsalade. Verder kun je hier genieten van een high tea, high wine en high beer of een borrel met een uitgebreide hapjesplank. “Welkom om met of zonder afspraak met een groep mensen langs te komen. Reserveren is tot tien personen hiervoor niet nodig,” zegt Wilco.

Oss & Zyl afhuren
Afhankelijk van de drukte sluit de brasserie tussen 16.00 en 18.00 uur. Daarna is het mogelijk om Oss & Zyl af te huren met een gezelschap. De catering daarvoor verzorgt Restaurant ’t Binnenhof in Paasloo. De brasserie heeft een mooie serre en leuk terras met uitzicht op het water. Voor kleine zakelijke bijeenkomsten tot twaalf personen is er een vergaderruimte en exclusieve vergaderaccommodatie. Ook kun je overnachten op hotelniveau in de watervilla’s in Vakantiepark Waterstaete, waarbij in het seizoen een sloep is inbegrepen.

Combineren met activiteiten
In het seizoen, dat op 9 april begint, is het ook mogelijk om een bezoek aan de brasserie te combineren met een activiteit. “We hebben tien sups, kano’s, fluisterboten en rondvaartboten. Vanuit Oss & Zyl vaar je zo de Weerribben in,” vertelt Wilco. Daarnaast kun je in de brasserie meerdere online activiteiten ondernemen, zoals een Pubquiz, Virtual Reality games en bingo.

Programma Openingsweekend
Op zaterdag 12 maart zijn er diverse openingsactiviteiten voor de inwoners van Ossenzijl. Voor alle andere belangstellenden organiseren Wilco en René een Open Dag op zondag 13 maart. Tijdens deze Open Dag kunnen bezoekers een kijkje nemen in Brasserie Oss & Zyl tussen 9.00 en 16.00 uur. Zij ontvangen een knipkaart met daarop meerdere activiteiten om kennis te maken met Oss & Zyl, zoals een rondje over het terrein met een e-chopper of Dafje of een vaartochtje met een kano. Dit alles onder het genot van een drankje en proeverij van al het lekkers dat de brasserie biedt.

Brasserie Oss & Zyl is gevestigd aan Waterstaete 2 in Ossenzijl. Meer informatie: www.ossenzyl.nl.







Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 6 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 7 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 8 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop gisteren
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47