Wethouder Marcel Scheringa van gemeente Steenwijkerland (midden) heeft samen met de directeur-bestuurder van Wetland Wonen, Marcel Timmerman (tweede van links), directeur van bouwbedrijf Schutte bouw en ontwikkeling, Harold Grobben (rechts) en twee enthousiaste aanwezigen een symbolische eerste paal in de grond geslagen met behulp van een nostalgische heistelling.
Wethouder Marcel Scheringa van gemeente Steenwijkerland (midden) heeft samen met de directeur-bestuurder van Wetland Wonen, Marcel Timmerman (tweede van links), directeur van bouwbedrijf Schutte bouw en ontwikkeling, Harold Grobben (rechts) en twee enthousiaste aanwezigen een symbolische eerste paal in de grond geslagen met behulp van een nostalgische heistelling. Foto: Wilbert Bijzitter

Start bouw 24 sociale huurappartementen van Wetland Wonen in Steenwijk

· leestijd 2 minuten Steenwijk

STEENWIJK – Op maandag 14 maart start Woningcorporatie Wetland Wonen met de bouw van 24 energiezuinige sociale huurappartementen in de wijk Woldmeente in Steenwijk. Er wordt een appartementencomplex van 3 bouwlagen met 12 appartementen gebouwd aan de Sluisweg (tegenover Isala Diaconessenhuis) en eenzelfde complex aan De Vesting (tegenover ‘t Ravelijn). Als alles goed gaat, zijn de woningen aan het eind van 2022 klaar om opgeleverd te worden.

De start van de bouw werd op donderdag 3 maart gevierd met een feestelijk samenzijn op het bouwterrein aan de Sluisweg. Wethouder Marcel Scheringa van gemeente Steenwijkerland heeft samen met de directeur-bestuurder van Wetland Wonen, Marcel Timmerman, directeur van bouwbedrijf Schutte bouw en ontwikkeling, Harold Grobben en twee enthousiaste aanwezigen een symbolische eerste paal in de grond geslagen met behulp van een nostalgische heistelling. Ook hebben zij het bouwbord onthuld en is de grondovereenkomst ondertekend.

De eerste woningen in Steenwijk voor Wetland Wonen
“De bouw van deze appartementen in Steenwijk is een primeur voor Wetland Wonen en de stad. Met de bouw van de sociale huurappartementen aan de Sluisweg en De Vesting kunnen we nu ook woningzoekenden in de stad Steenwijk bedienen,” zegt Marcel Timmerman. De woningcorporatie, met woningen in verschillende kernen van de gemeente Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle, heeft op dit moment nog geen woningen in de stad Steenwijk. Het nieuwbouwplan komt voort uit afspraken die zijn gemaakt tussen Wetland Wonen en gemeente Steenwijkerland. Daarin is afgesproken dat de woningcorporatie investeert in fijn en betaalbaar wonen in de gemeente.

Wethouder Marcel Scheringa is blij met de toevoeging van 24 sociale huurwoningen in Steenwijk, omdat de vraag naar woningen groot is. “We hebben met de woningbouwcorporaties afgesproken dat er meer dan honderd extra sociale huurwoningen in Steenwijk worden gebouwd de komende jaren,” aldus Marcel Scheringa. “We kennen Wetland Wonen al omdat ze woningen hebben in verschillende kernen van Steenwijkerland. En we zijn blij dat Wetland Wonen nu ook in de stad Steenwijk zelf gaat bouwen. Dat is een mooie ontwikkeling.”

Het ontwerp en de bouw
Het ontwerp van de beide appartementencomplexen is gemaakt door architectenbureau B+O uit Meppel. De gebouwen lijken op elkaar, maar krijgen iedere een eigen kleur. Bouwbedrijf Schutte bouw en ontwikkeling uit Zwolle gaat de appartementen in opdracht van Wetland Wonen bouwen.

Contact met de buurt ter voorbereiding op de bestemmingsplanwijziging
De bouwgrond was aanvankelijk bestemd voor de bouw van kantoren, zakelijke dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen. De gemeente en woningcorporatie hebben de buurt betrokken in de uitgebreide procedure om de bouw van woningen op deze locatie mogelijk te maken.

In de voorbereiding op de bestemmingsplanwijziging en vergunningsaanvraag heeft Wetland Wonen, samen met de gemeente, op 6 februari 2020 een informatieavond gehouden voor naastgelegen bedrijven en buurtbewoners. De betrokkenheid van de buurt heeft ertoe geleid dat het nieuwbouwplan is aangepast. Op 21 april 2021 is het aangepaste plan gepresenteerd aan en positief ontvangen door de buurt. In juni 2021 is het nieuwbouwplan goedgekeurd door de gemeenteraad, waarna Wetland Wonen de bouw kon voorbereiden. Ook tijdens de bouw van de appartementen worden de omliggende bedrijven en buurtbewoners op de hoogte gehouden van de actuele werkzaamheden.

In de verhuur
De appartementen worden in de loop van 2022 verhuurd via De Woningzoeker (www.dewoningzoeker.nl), de site waarop Wetland Wonen de beschikbare woningen te huur aanbiedt. Een inschrijving voor De Woningzoeker is nodig om te kunnen reageren op de appartementen. Voor meer informatie bezoekt u de website www.dewoningzoeker.nl of neemt u contact op met Wetland Wonen. 

Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 7 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 10 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 21 uur geleden
Tilko Gernaat
CPB stelt vragen aan het college over afgesloten burg in Belt-Schutsloot Politiek 27 mrt, 17:00