Afbeelding
Flyer Plaatselijk belang Scheerwolde

Scheerwolde af van asbest

Steenwijkerland

SCHEERWOLDE - Scheerwolde gaat samen met gemeente Steenwijkerland asbest saneren. Dit gaat gebeuren in week 13 op onder andere inleverdag zaterdag 2 april 2022 op de Brink in Scheerwolde. Wilt u nu geld besparen bij afvoer van uw oude asbest houdende dak en deze voorzien van een nieuw dak? Dan kunt u overwegen om met dit plan mee te doen. 

Wat moet u doen?
Bewoners dienen zelf met behulp van veiligheidsmaterialen en hulpstoffen, beschikbaar gesteld door Steenwijkerland, de asbest van het dak te halen. Deze verpakken volgens de voorschriften en op zaterdag 2-4-2022 inleveren in de daarvoor bestemde container op de Brink. Inwoners van Scheerwolde en de kern om Scheerwolde mogen meedoen met deze actie. Voorwaarde is dat u een particulier dak heeft. Voor bedrijven geldt deze regeling niet. De maximale grootte  van de af te voeren hoeveelheid asbest bedraagt circa 35 m2.

Voorwaarden
Asbest ligt op woningen of privégebouwen
- Golfplaten moeten heel zijn en niet in stukken worden aangebracht.
- Ernstig verweerde daken met veel bvb, mos of groen mogen niet ingeleverd worden, lichte aanslag door natuurlijke verwering is toegestaan.
- Golfplaten worden zelf verwijderd.
- Er moet een sloopvergunning worden aangevraagd minimaal 5 dagen voor dat u gaat verwijderen. Na melding terug van de gemeente mag u starten met verwijderen.
- Veiligheid staat voorop voor u en uw omgeving, dus verwijderen mag, maar zagen en slijpen om te verwijderen is ten strengste verboden. Dit om losse asbest delen in de lucht te brengen.

Op de website van Milieu Centraal staat een mooie voorlichtingsfilm over de uitleg hoe de asbest houdende producten veilig verwijderd kunnen worden.

Plaatselijk Belang Scheerwolde 

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 2 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 4 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 5 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 22 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 23 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport gisteren