Sandra en Raymond aan het werk in hun nieuwe bedrijfspand
Sandra en Raymond aan het werk in hun nieuwe bedrijfspand Foto: Hilda Knol

Het Pakhuys Catering heeft groeipotentie, nu nog opvolgers vinden

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK – Vorig jaar Het Pakhuys Catering verhuisd van de binnenstad naar industrieterrein Dolderkanaal. Het nieuwe en ruime bedrijfspand biedt het cateringbedrijf volop mogelijkheden om verder door te groeien.

Raymond en Sandra zijn heel tevreden over hun nieuwe bedrijfsruimte aan de Dolderweg. “Ons vorige pand aan de Woldpromenade werd te klein, hier kunnen we meer en grotere projecten aannemen,” vertelt Raymond. Om dat te illustreren wijst hij naar een hoek waar de ontbijten en lunches klaar gemaakt worden. Daarnaast is een grote werkbank en elektrische kookgelegenheid. Verder biedt de ruimte op de eerste etage nog genoeg plaats voor opslag van verhuurmateriaal. En dat is maar goed ook, want het Pakhuys Catering heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. Ondanks corona heeft het cateringbedrijf het alleen maar drukker gekregen. Er rijden nu al vier busjes rond, waarmee ontbijten, lunches, maaltijden en catering bij de klanten in Steenwijk en omliggende dorpen worden bezorgd.

Flexibele maaltijdservice

Raymond vertelt dat het cateringbedrijf meer dan 500 verse maaltijden per week bereidt. “Vooral steeds meer ouderen, maar ook thuiswerkers, maken gebruik van onze flexibele maaltijdservice. Wij verzorgen, bezorgen en ontzorgen.” Daarmee bedoelt hij dat klanten kunnen kiezen voor twee bezorgmomenten: tussen 12.00 en 13.00 uur of tussen 17.00 en 18.00 uur. Verder kent het bedrijf geen verplichtingen. Je kunt zelf aangeven hoeveel dagen je gebruik wilt maken van de maaltijdservice. En wil je een dag geen maaltijd, dan volstaat een telefoontje. Klanten hebben bovendien iedere dag de keuze uit twee soorten vlees, aardappelen en groente. Ook staat er bijna dagelijks vis op het menu. Een kleinere portie is ook mogelijk. 

Beleving

Daarnaast heeft het Pakhuys Catering nog een ontbijtservice, verzorgt het lunches, bedrijfscatering, tapas en buffetten voor feesten. Ook organiseert het cateringbedrijf in samenwerking met De Meenthe, ‘t Veerhuys en Joey Teekamp vlak na Kerst de Tapas 2000. Bij al haar activiteiten onderscheidt Het Pakhuys zich van andere cateringbedrijven omdat het van begin tot eind de klant alles uit handen neemt. “Wij brengen en halen na afloop alles weer op, inclusief borden, bestek en glaswerk. “Zo bieden wij onze klanten een mooie beleving,” vult Raymond aan. 

Toekomstgericht

Het mooie van hun werk vindt het echtpaar dat ze altijd met mensen bezig zijn en hen een plezier kunnen doen. Graag willen ze daarmee nog een flink aantal jaren doorgaan. Opvolgers hebben Raymond en Sandra echter niet, hun kinderen kiezen voor een andere richting. “Mocht een jong stel dit lezen en interesse hebben, dan kunnen zij zich melden,” zegt Raymond daarom. Hij benadrukt daarbij dat er mogelijkheden zijn om het bedrijf met weinig investeringen verder uit te breiden. “Hier aan de Dolderweg kunnen we toekomstgericht en duurzaam verder werken.”

www.hetpakhuys.eu

Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 14 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 14 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 15 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29
Burgemeester Rikus Jager spreekt wethouder Alfred Schoenmaker toe
Alfred Schoenmaker benoemd tot wethouder gemeente Westerveld Westerveld 24 apr, 07:45