Afbeelding
Foto: Pixabay

Schoolvoetbal weer op de kalender

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - De voetbalvereniging Olde Veste zal op woensdagmiddag 6 en 13 april weer het traditionele schoolvoetbaltoernooi organiseren. 

“De KNVB heeft aangegeven dat er dit jaar weer toernooien mogen worden gehouden,“ geven Menno Mollema en Johan Ent gezamenlijk aan. De beide mannen nemen de laatste jaren de organisatie voor hun rekening en zijn blij dat het toernooi dit jaar weer mag worden gehouden. “Het belangrijkste voor ons was dat er publiek bij aanwezig mag zijn. Want voetballen is leuk maar een stuk minder aantrekkelijk zonder publiek.” 

Uitnodiging
De schoolvoetbalcommissie van de voetbalbond KNVB gaf niet alleen aan dat er diverse toernooien mochten worden gehouden, maar dat ook het regionale toernooi doorgang zal gaan vinden. De diverse basisscholen in Steenwijk, Tuk, Steenwijkerwold en Giethoorn hebben inmiddels een uitnodiging gehad. “Nieuw dit jaar is dat ook de scholen in Sint Jansklooster, Vollenhove en Blokzijl een uitnodiging hebben gehad om in Steenwijk mee te doen,“ vertelt Menno Mollema. “Die scholen hadden sinds het verdwijnen van het toernooi Brederwiede geen mogelijkheid meer om mee te doen. Op verzoek van de KNVB hebben we ze dan ook de mogelijkheid gegeven om in Steenwijk deel te nemen.”

55e editie
Net als bij de voorgaande keren zullen eerst de jongens in actie komen en vervolgens een week later de meisjes. “Op 6 april is het jongenstoernooi, al is nu al duidelijk dat enkele kleinere scholen met een combinatieteam gaan komen. Op 13 april zullen de meisjesteams een gooi gaan doen naar de titel.” Het zal dit jaar voor de 55e maal zijn dat Olde Veste het evenement zal organiseren. “Wie in Steenwijk heeft hier niet een keer met zijn klasgenoten van de basisschool op het veld gestaan,“ klinkt het lachend. Misschien moeten we maar eens het archief in voor een mooie fotocollage.

Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 7 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 17 uur geleden