Michelle en Lukas duiken de canyons in voor een hike
Michelle en Lukas duiken de canyons in voor een hike Foto: Lukas de Vries

Reisblog van Michelle de Jonge: Op naar Loreto

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Deel vijftien gaat over de reis naar Loreto.

De auto is weer volgepakt, klaar voor de volgende stop op onze roadtrip. We rijden van La Paz naar Loreto vandaag! De route zelf is al een absoluut cadeautje. De uitzichten variëren van vlaktes vol met cactussen tot hoge bergen en zeeuitzichten. Aangekomen in Loreto gaan we direct op zoek naar een geschikte tour organisatie voor ‘whale-watching’. Dit was voor ons echt dé reden om naar Baja California te gaan tijdens deze periode van het jaar. Van december tot maart migreren vrijwel alle soorten walvissen naar de warmere wateren rondom Baja California om hier te bevallen en hun jongen op te voeden. We boeken onze tour voor overmorgen. Dit geeft ons morgen de gelegenheid om de canyons in te duiken voor een mooie hike.

Klimmen en klauteren

De volgende ochtend kunnen dan eindelijk onze wandelschoenen weer eens aan. We hebben er zin in! Er worden in Loreto georganiseerde tours aangeboden voor deze wandelingen, maar wij besluiten op eigen houtje heen te gaan. En dit blijkt prima te doen. We genieten onwijs van de omgeving en het wandelen blijkt meer klimmen en klauteren, maar wij vinden het des te leuk! Na een tijdje komen we bij een soort rotswand terecht waarbij het eerst lijkt alsof we niet verder kunnen maar dan zien we een touw hangen. We moeten nu écht klimmen! Het blijkt nog een beste uitdaging, maar wat hebben we er een plezier in! We eindigen onze dag bij Alma del Sur, een ontzettend knus restaurant met een goede menukaart. Wat een geslaagde, avontuurlijke dag!

Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 5 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 14 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 23 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29