Olde Veste
Olde Veste Foto: archief Jacob Westra

Wedstrijdverslagen vrouwenvoetbal eerste weekend maart

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - In het eerste weekend van maart gingen er door diverse omstandigheden een aantal wedstrijden niet door. Zo kwam Olde Veste vrouwen V2 en Old Forward niet in actie. Voor woensdagavond 3 maart staan er twee wedstrijden op het programma. Steenwijkerwold V3 ontvangt Wacker. De kraker tussen SVBS/VHK gaat echter niet door omdat het Biddag is.

Vierde Klasse

Oldemarkt V1 – DESZ V1 2-3 (2-1)
Een pittige en uiteindelijk spannende wedstrijd leverde Oldemarkt een nederlaag op. Een goede aanval kende Daniëlle Dekker als eindstation en dat betekende 1-0. Maar al snel wist DESZ de stand weer in evenwicht te brengen. Oldemarkt kreeg wel de kansen en Sydney van Veen wist gebruikt te maken van een foutje van de DESZ keepster 2-1. Met die stand gingen de dames aan de thee. In het tweede bedrijf waren de betere kansen voor de bezoekers en uiteindelijk viel de gelijkmaker ook niet te voorkomen. In een spannende eindfase bleek DESZ iets meer inhoud te hebben en pakte de volle winst 2-3.

Tonego V1 – Steenwijk V1 1-1 (0-0)
Steenwijk speelde in Luttelgeest een goede wedstrijd en had gezien de kansen zeker meer verdiend. Maar de kansen werden niet afgemaakt waardoor de ploeg op een gelijkspel bleef steken. Shannon Jolie opende terecht de score voor Steenwijk. Maar vervolgens werden de kansen op een tweede treffer gemist. Vanaf de stip wist de thuisclub nog op gelijke hoogte te komen. De mooiste kans was er vervolgens voor Ellen ter Schuur maar haar inzet spatte op de lat uiteen.

Vijfde Klasse

SVBS/VHK V1 – Wacker V1 4-0 (0-0)
De koploper had het in de eerste helft lastig in de wedstrijd tegen Wacker. Doordat er een aantal speelsters ontbraken was er niet de normale opstelling. De bezoekers kregen geen echte kansen maar de thuisclub wist ook het verschil niet te maken. Na de rust was een snel openingsdoelpunt dat het verschil maakte. Na een mooie combinatie wist Anne de 1-0 te maken. Dat gaf SVBS/VHK het benodigde vertrouwen en het duurde ook niet lang of de score werd verdubbeld door La-vie Rook 2-0. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Een mooie solo van Jellien Tukker betekende de 3-0 waarna La-vie Rook de eindstand op 4-0 bepaalde.

FC Oldemarkt V2 – Ruinerwold V1 4-2 (2-0)
Een mooie overwinning leverde Oldemarkt V2 een tweede plaats op de ranglijst op. De eerste helft was de thuisclub de betere en treffer van Femke Schoonhoven en Manon Poelsema leverden dan de showpony’s een 2-0 voorsprong op. Na de rust werd het in eerste instantie niet anders. Manon Poelsema en Zoë Kraak tilden de stand naar 4-0. Daarmee leek de wedstrijd in de tas maar in de laatste tien minuten was de concentratie weg en wist Ruinerwold nog terug te komen naar 4-2. Verder liet Oldemarkt het echter niet komen.

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 6 uur geleden