Fling
Fling Foto: Aangeleverd

Film Everlasting Moments op 7 april en Fling op 8 april in ‘t Lam

· leestijd 1 minuut Cultuur

BLOKZIJL - ‘t Lam vertoont op donderdag 7 april de Zweedse film ‘Everlasting Moments van Jan Troell. In ‘t Lam Ontmoet is op vrijdag 8 april een concert van tweemansformatie Fling. 

De 126 minuten durende film speelt in Zweden aan het begin van de twintigste eeuw. Het huwelijk van Maria (Heiskanen) met dokwerker Sigrid (Persbrandt) is niet bepaald goed te noemen; hij zuipt, hij gaat vreemd en hij slaat haar in elkaar. Maria vindt troost door te experimenteren met een in een loterij gewonnen fotocamera. Ze blijkt talent te hebben. 

De Zweedse filmmaker Troell, die al ruim veertig jaar rustig bouwt aan zijn oeuvre, baseerde het scenario op een waargebeurd familieverhaal.

Fling
Fling speelt op bijzondere wijze Ierse traditionele muziek. Het duo bestaat uit Annemarie de Bie en Evertjan ‘t Hart. Dit resulteert in een intiem optreden met een ‘geheel van sterke verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën, zacht klagende airs en ontroerende ballades’ (bron: persbericht Fling). De tweemansformatie was al twee keer eerder succesvol op bezoek in t Lam ontmoet en de organisatie is blij dat de muzikanten heel graag nóg eens langskomen!

Annemarie de Bie wordt internationaal geroemd en gezien als een autoriteit op het gebied van folkzang. Naast haar zang is ze in dit programma ook te horen op de Ierse houten dwarsfluit, de bodhrán (Ierse trommel) en gitaar. Evertjan ’t Hart bespeelt de Uilleann Pipes (Ierse doedelzak) en is naast bespeler tot ver over de grenzen befaamd als bouwer van het instrument. Hij is als solist te gast geweest in het VPRO- programma ‘Vrije geluiden’ en bij ‘Podium Witteman’ van de NTR. Naast de Uilleann Pipes bespeelt hij ook Whistles, Bouzouki en Gitaar.

Aanvang 20.15 uur, entree: € 7,50.

Reserveren en locatie
Reserveren is noodzakelijk en kan nu al: karin@karinklomp.nl. Betalen doet men aan de zaal, dus in t Lam zelf. Het adres van t Lam is: Breestraat 2 in Blokzijl.

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 1 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 15 uur geleden