Franc en Jacolien en hun kinderen
Franc en Jacolien en hun kinderen Foto: Christof Visscher

Hebben Franc en Jacolien inmiddels al een huis gevonden?

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Nog niet zo lang geleden viel er in deze krant te lezen over Franc en Jacolien Tollenaar die op huizenjacht zijn in Steenwijk. Menig huishouden in Steenwijk heeft de sympathieke flyer in de bus gekregen die ze speciaal voor dit doel hebben laten maken. Op die flyer is heel leuk gereageerd. En het leverde dus ook een artikel in deze krant op. Dat artikel is erg goed gelezen en leverde ook weer de nodige reacties op. 

Echt hartverwarmend 

Een belletje van mij met Jacolien leert dat een flink aantal mensen hen benaderd heeft met tips. “De reacties zijn echt hartverwarmend!” aldus Jacolien. Menigmaal gaat het dan om het huis van anderen en een enkele keer over het huis van die mensen zelf. Inmiddels hebben Frank en Jacolien bij twee huizen een kijkje mogen nemen. De eigenaren van huis één zijn zelf in de markt voor een andere woning, maar ondervinden ook de keerzijde van de huidige huizenmarkt: ze werden overboden bij hun poging een ander huis aan te schaffen. En zolang er geen andere woning is kan de huidige ook niet verkocht worden. 

Eerst verkopen, dan pas kopen 

Navraag bij Kendra Maat van Het Makelaarshuis bevestigd het beeld dat mensen in de huidige markt eerst zeker willen weten dat ze een nieuw huis hebben en dan pas hun huidige huis verkopen. “Want op dit moment verkoop je je huis gewoon vrij snel!” vertelt ze. Op mijn vraag of zij al de indruk heeft dat de oorlog in Oekraïne gevolgen heeft voor de huizenmarkt antwoord zij ontkennend. “Maar de huizenmarkt gaat door de jaren heen op en neer. Dat is altijd al zo geweest.” 

Enthousiaste mail 

Bij huis twee is de situatie iets anders. Er bereikte onze krant een enthousiaste mail van een mevrouw die aangaf dat het artikel haar en haar man aan het denken had gezet. Misschien dat dit het moment was om hun ruime familiewoning in de wijk Oostermeenthe maar eens te verkopen. Het idee daar andere mensen mee te kunnen helpen in deze overspannen huizenmarkt sprak hen erg aan, vertelde ze in het telefoongesprek dat ik met haar had n.a.v. die mail. Na het doorgeven van de gegevens aan Frank en Jacolien is dit huis inmiddels bezichtigd door hen. Omdat de verkopende partij niet op zoek is naar een koopwoning, maar iets wil gaan huren ligt het hier dus iets anders. 

Familiehuis in kindvriendelijke buurt 

Desgevraagd geeft Jacolien aan huis twee heel erg te zien zitten. “Het is een echt familiehuis in een uiterst kindvriendelijke buurt!”, bevestigt ze. Maar ook geeft ze aan nog niet echt te durven hopen. “We gaan nu kijken of het financieel allemaal haalbaar is.” Spannende tijden dus! Net als de vorige keer sluit ik dit artikel dan ook af met de woorden: wordt vervolgd…

Christof Visscher

Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 3 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 3 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 17 uur geleden
Wie is er bang voor Virginia Woolf
Met twee video's: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe Cultuur 19 uur geleden
Frans van der Velden zet een speler van Vitesse '63 op het verkeerde been
VV Steenwijk Old Stars is kampioen regiocompetitie Sport 19 uur geleden