Afbeelding
Logo NLDoet

Steenwijkerlandse college steekt handen uit de mouwen tijdens NLdoet

Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND - Het Oranje Fonds organiseert op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken. Het Steenwijkerlandse college van burgemeester en wethouders steekt ook de handen uit de mouwen en gaat aan de slag met verschillende klussen.

Vrijdag 11 maart
Burgemeester Rob Bats & wethouder Trijn Jongman

Burgemeester Rob Bats en wethouder Trijn Jongman gaan samen naar woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove om het buitenterras een opknapbeurt te geven. Naast klusjes op het terras, worden de bloembakken beplant met zomerbloeiers (van 10.00 -11:00 uur, Groenestraat 38).

Zaterdag 12 maart
Wethouder Bram Harmsma

Voor de start van het nieuwe wedstrijdseizoen wordt de atletiekbaan in Steenwijk opgeknapt. Er worden nieuwe tegelranden geplaatst, onkruid verwijderd en reparatiewerkzaamheden uitgevoerd (9.00 uur, Middenweg 22).

Wethouder Marcel Scheringa

Een groep vrijwilligers gaan in het dorp Blankenham aan de slag. Er worden verschillende klussen gedaan: het inplanten van bloembakken, de jeu-de-boules baan wordt bijgewerkt, de speeltuin schoongemaakt, de ontmoetingsplekken worden aangekleed en de buitenzijde van het dorpshuis wordt gereinigd (9.30 uur, dorpshuis, Zeestraat 2).

Wethouder Tiny Bijl

De watervoorziening op de Permacultuurtuin in Vollenhove wordt een duurzame manier toekomstbestendig gemaakt. De grond wordt geëgaliseerd zodat er een watertank vervangen kan worden (van 10.00 -12.00 uur, volkstuinencomplex aan Flevoweg).

De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30