Luchtfoto van Bedrijvenpark Eeserwold
Luchtfoto van Bedrijvenpark Eeserwold Foto: Aangeleverd

Enorme groei bedrijventerrein Eeserwold: in 2021 zijn er 22 kavels verkocht

Steenwijk

STEENWIJK - Het bedrijvenpark Eeserwold in Steenwijk is in trek. De samenwerking van gemeente Steenwijkerland en gebiedseigenaar Roelofs betaalt zich uit in grote belangstelling van ondernemers om zich hier te vestigen. 

Niet eerder werden in een jaar tijd zoveel bedrijfskavels uitgegeven in de geschiedenis van Steenwijkerland. In 2021 zijn er 22 kavels verkocht, goed voor een oppervlakte van ongeveer 15 hectare. En zijn er 10 ondernemers met een optie op een kavel. Wethouder Bram Harmsma: “Deze ontwikkeling is positief voor de groei van het aantal banen in onze regio én zet onze gemeente op de kaart.”

Samenwerken
Marcel Grit, commercieel directeur van Roelofs, is enthousiast over de ontwikkelingen op het bedrijvenpark: “We trekken gezamenlijk op met de gemeente Steenwijkerland. Eeserwold is een schoolvoorbeeld van hoe het bedrijfsleven en gemeente elkaar kunnen versterken. Wij zijn eigenaar van de gronden en ontwikkelen voor eigen risico. De gemeente faciliteert vanuit het gezamenlijk vertrouwen in het plan. Het belang voor de lokale en regionale economie en werkgelegenheid is groot.”

Aantrekkelijk 
“Het bedrijvenpark is met name aantrekkelijk voor lokale en regionale bedrijven. En dat is niet gek, want het woon- en werkgebied is magnifiek. Daarnaast is er veel mogelijk bij het kiezen van een kavel voor ondernemers, het is echt maatwerk,” aldus wethouder Bram Harmsma.

Interesse?
Wilt u meer weten over het bedrijventerrein en de mogelijkheden die het biedt, ook voor uw onderneming? Kijk voor meer informatie op www.eeserwold.nl.

Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland gisteren