Walvis
Walvis Foto: Lukas de Vries

Majestueuze reuzen

· leestijd 1 minuut Column

Michelle de Jonge en Lukas de Vries uit Steenwijk maken een grote reis. Deel zestien gaat over majestueuze reuzen.

Het is 6.00 uur ‘s ochtends en lichtelijk fris als we buiten voor onze accommodatie klaar staan om opgehaald te worden. We gaan eindelijk op whale-watching tour ! We worden opgehaald door de gezellige en vrolijke Luis. Hij is onze chauffeur en tourguide voor vandaag! En terwijl wij stiekem nog een beetje wakker moeten worden, kletst hij al honderduit. De rit duurt zo’n 2,5 uur maar we hoeven ons onderweg niet te vervelen. We slingeren met ons busje door de bergweggetjes en worden betoverd door de prachtige zonopkomst.

Water spuiten

Om 9.00 uur komen we aan bij de pier in Magdalena Bay. Het bootje ligt al voor ons klaar. We hebben er zo veel zin in! Volgens Luis is de kans op walvissen zien hier rond deze tijd van het jaar 99%. Wow! En hij krijgt gelijk. We zijn nog niet vertrokken of we zien al water spuiten verderop. We varen er langzaam op af en ja hoor, we hebben de eerste walvis al gevonden. Wat gaaf om ze van zo dichtbij te bewonderen! Na een tijdje komen we een walvismoeder en -baby tegen en dat ontroert me oprecht. Ze zijn beiden super comfortabel met ons bootje in de buurt en steken af en toe nieuwsgierig hun enorme koppen uit het water. Ze blijven in totaal zo’n twintig minuten bij onze boot! Op den duur nemen we afscheid van elkaar en varen we verder. En na een tijdje zijn we min of meer omsingeld door weer vier andere walvissen. Niet normaal! We hebben onwijs genoten van deze tour, wat is het bijzonder om deze majestueuze reuzen van zo dichtbij te mogen bewonderen. Dit vergeten we nooit meer!

Afbeelding
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 23 uur geleden