Kelly namens Olde Veste V2 aan de bal
Kelly namens Olde Veste V2 aan de bal Foto: Melita Schelhaas

Vrouwenvoetbal tweede weekend maart

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Eindelijk weer eens een redelijk vol programma in het vrouwenvoetbal. Want in het tweede weekeinde van maart kwamen ook de eerste teams van Olde Veste en Steenwijkerwold in actie. Dat was niet het geval voor SVBS/VHK. Waar in de vorige wedstrijd de tegenstander met corona te maken had, was het nu SVBS/VHK zelf dat met enkele zieke speelsters zat. Doordat de ploeg niet in actie kwam mocht zij ook de eretitel koploper inleveren. De ploeg uit Belt Schutsloot en Sint Jansklooster kreeg ook goed bericht want de voornaamste concurrent Oosterstreek verloor zaterdagmiddag.

Tweede klasse

Olde Veste V1 – Eenrum/Kloosterburen V1: 7-1

Olde Veste heeft in de eerste wedstrijd van 2022 direct goede zaken gedaan. De 7-1 winst was overduidelijk zeer verdiend en door de winst komt het team op 12 punten uit 9 wedstrijden. Daarmee bezet het plaats 7 van de ranglijst in de tweede klasse. De treffers voor Olde Veste kwamen op naam van Nicole Gelmers, Leonie de Weert (beide twee maal), Tara Bijdevaate en Merrith Beute.

Derde klasse

SJO WTTC V1 – Steenwijkerwold V1 0-2 (0-1)

Steenwijkerwold wist zaterdag te winnen van de combinatievereniging Wispolia, THOR en Tijnje. Het hard werkende Steenwijkerwold kwam op voorsprong door een strafschop. Een handsbal werd terecht bestraft waarna Lisa Wisman geen fout maakte. Steenwijkerwold was de betere ploeg maar wist pas na de rust de marche te verdubbelen. Een goede voorzet kwam voor de voeten van Shanna van Oosten en deze liet de keepster van de thuisclub kansloos. In het restant bleef het wel spannend, maar Steenwijkerwold wist de overwinning terecht over de streep te trekken.

Vierde klasse

Steenwijk V1 – Oldemarkt V1: 1-3 (1-0)

Omdat de vorige wedstrijd in Steenwijk werd gespeeld, kwamen beide ploegen nu in Oldemarkt in actie. In de eerste 45 minuten was Steenwijk de betere ploeg en kwam het ook op een 1-0 voorsprong dankzij Muriel Holstrop. Na de rust kreeg Oldemarkt de betere mogelijkheden. Daniëlle Dekker tekende voor de gelijkmaker, waarna het een open strijd werd. Steenwijk kreeg een paar goede mogelijkheden waaronder een strafschop. Maar Oldemarkt keepster Iris Rotink wist knap te stoppen. Vervolgens viel het kwartje de kant van de thuisclub op. Noa Farnholt en Daniëlle Dekker bezorgden Oldemarkt een 3-1 overwinning.

Vijfde klasse

Oosterstreek V1 – Olde Veste V2: 3-4

Een spannende partij voetbal waarbij Olde Veste, net als in de vorige wedstrijd in Hasselt, met 4-3 aan het langste eind trok. Beide ploegen speelden op de aanval en kregen daarbij veel doelrijpe kansen. De thuisclub moest wel winnen om in het zicht van koploper SVBS/VHK te blijven. Na een spannend scoreverloop trok Steenwijk aan het langste eind. Angela de Jong en Dagmar Vedder scoorden beide twee maal.

Wacker V1 – Oldemarkt V2: 0-5

Het eerste kwartier verliep de wedstrijd moeizaam, maar vervolgens was Oldemarkt in de Wijk heer en meester. Manon Poelsema opende de score waarna Zoë Kraak binnen een minuut de score verdubbelde. Zoë Kraak nam ook de derde treffer voor haar rekening door een corner in één keer binnen te schieten. Een mooi schot van Femke Smit, in de rechterbovenhoek, betekende 0-4. Het slotakkoord was opnieuw voor Zoë Kraak die met haar hattrick de stand op 0-5 bracht. Door de winst staat Oldemarkt nu eerste op de ranglijst.

Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 1 uur geleden
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 2 uur geleden
Afbeelding
Eén huurdersvereniging voor alle huurders van Woonconcept Steenwijkerland 4 uur geleden
Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 5 uur geleden
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 7 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 8 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen gisteren
Afbeelding
2023 stabiel jaar voor Vitens, ondanks weersextremen Algemeen 22 apr, 15:14
Henk Raggers
Henk Raggers staat aan kop in het Jos Verheijen Memorial toernooi Sport 22 apr, 12:01