Matricale
Matricale Foto: Aangeleverd

Geslaagd huisconcert Matricale en Calmati

Westerveld

VLEDDER - Op zondag 13 maart vierden renaissance kamerkoor Matricale en barokensemble Calmati hun rentree met een gezamenlijk huisconcert in de Johannes de Doperkerk in Vledder. Matricale liet zich van een nieuwe kant horen, want naast koormuziek zongen diverse koorleden enkele mooie stukken in kleine ensembles. 

Eerst was er oude religieuze muziek van Tomás Luis de Victoria, Thomas Tallis en Jan Pieterszoon Sweelinck door het koor. Dit werd afgewisseld met nieuwere religieuze stukken; een lied van Mendelssohn Bartoldy voor drie vrouwenstemmen, Het Ave Maria van Haagh, het ontroerende duet ‘Anima Christi’ van Frisina en het verstilde ‘O Salutaris Hostia’ van de la Rue, door kwartet en koor.

Meebewegen

Het ensemble Calmati, bestaand uit cello, clavesimbel en twee violen gaf een mooie omlijsting aan verschillende ensemble- en koorstukken. Daarnaast voerde Calmati enkele instrumentale stukken uit van Georg Friedrich Händel, Henry Purcell en Giovanni Battista Buonamente. Dit laatste is een dans uit de renaissance en werd zo aanstekelijk gespeeld dat je her en der in het publiek mensen kon zien meebewegen.

Hierna was het tijd voor wereldse muziek; enkele typerende vijfstemmige levensliederen uit de renaissance en een levendig gezongen kwartet van Juan del Encina. Koor en muzikanten wisten het publiek goed te boeien deze middag, mede door de mooie afwisseling in het programma. Een geslaagde samenwerking die voor herhaling vatbaar is.

Repetities

Hebt u als u dit leest interesse? Matricale kan nog uitbreiding gebruiken bij alle stemgroepen, maar vooral bij de bassen en sopranen. Geïnteresseerden met koorervaring zijn welkom om te komen proeven op de repetities, elke woensdagavond, 19.30 uur in de PKN kerk in Vledder. Graag tevoren aanmelden via de website: www.matricale.nl.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 7 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 8 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47