Belt-Schutsloot
Belt-Schutsloot Foto: Gouwenaar

Woningbouw in Belt-Schutsloot stap dichterbij

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

BELT-SCHUTSLOOT - De Vaste Belterweg en de Noorderweg. Dat zijn de twee concrete locaties in Belt-Schutsloot die nadrukkelijk in beeld zijn voor respectievelijk wonen en werken. 

Wethouder Marcel Scheringa is blij met de stap die daarmee gezet is richting de gewenste nieuwe ontwikkelingen in Belt-Schutsloot: “Er ligt een duidelijke vraag naar woningbouw voor starters en senioren. We hebben zo’n 20 woningen nodig om te voldoen aan de behoefte die er in de kern is. De afgelopen periode hebben we daarom samen met Dorpsbelangen Belt-Schutsloot en de provincie Overijssel om tafel gezeten om te kijken naar geschikte locaties. Niet alleen voor woningbouw, maar ons onderzoek richtte zich ook op het vinden van een geschikte werklocatie voor rietsnijders. De locaties aan de noordoostzijde van de Vaste Belterweg (voor wonen) en de Noorderweg (voor werken) gaan we nu gezamenlijk verder uitwerken.”

In de Woonagenda voor de jaren 2022 – 2026 wordt voor de ‘Kleine Kernen Zuid’ ingezet op de bouw van rijwoningen voor starters, seniorenwoningen met slaap- en badkamer op de begane grond en vrijstaande woningen. De afgelopen periode heeft een werkgroep bestaande uit Dorpsbelangen Belt-Schutsloot, de provincie Overijssel en de gemeente gekeken naar een geschikte locatie hiervoor. Daarnaast is er behoefte aan ruimte voor de bouw van een rietloods. Ook dit is in het onderzoek naar locaties meegenomen.

Twee locaties verder uitwerken 

Wethouder Marcel Scheringa: “Als college van B&W hebben we gezegd: wat ons betreft kunnen de twee locaties verder worden uitgewerkt. En dan gaat het bijvoorbeeld om onderzoek naar de bodemkwaliteit, de mogelijkheden voor een goede landschappelijke inpassing – we hebben het tenslotte over een Natura 2000 gebied – en we moeten kijken naar de milieunormen. Net zo belangrijk is het overleg dat we gaan voeren met omwonenden, rietsnijders, de camping en andere betrokkenen om te kijken naar de realisatiekans van deze locaties. Dat willen we binnenkort gaan doen. Er ligt dus nog geen formeel besluit, maar we hebben met elkaar wel een mooie stap gezet.”

Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 2 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 4 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 4 uur geleden
Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 11 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 21 uur geleden