Afbeelding
Logo Dorpsbelang Vledder

Dorpsbelang Vledder betrekt jongeren bij Dorpsvisie

Westerveld

VLEDDER - Vereniging Dorpsbelang Vledder is momenteel druk bezig met het opstellen van een ‘dorpsvisie Vledder 2022-2026’. Ook de jeugd uit Vledder wordt hierbij actief betrokken. 

In samenwerking met jongerenwerk van Welzijn Mensenwerk is een avond georganiseerd in Vledder Plaza. De pizza-avond met Pubquiz werd bezocht door een twintigtal jongeren in de leeftijdscategorie 12 tot en met 17 jaar. Onder het genot van een heerlijke pizza en snacks van de plaatselijke slager werden een aantal thema’s besproken over het wel en wee van Vledder. “Wat vind je positief aan Vledder, wat mis je in Vledder en wat zou er volgens jou bij de herinrichting aan het Lesturgeonplein voor jongeren moeten gebeuren.” 

Chillen

Na een flinke discussie kwamen er diverse suggesties die meegenomen worden in de uit te brengen dorpsvisie. Naast het behoud van de huidige voorzieningen, zoals zwembad en sporthal, kwam sterk naar voren de behoefte aan een ontmoetingsplek om te chillen, waar activiteiten worden aangeboden en waar je elkaar kunt ontmoeten. Dit is toch een duidelijk gemis. Sportvoorzieningen zijn er in voldoende mate. Dorpsbelang Vledder gaat ook nog in gesprek met groep 7 en 8 van de basisschool De Hoekstee in Vledder.

Met de inbreng van bewoners, De Oliebol, ondernemers en jongeren zal de concept dorpsvisie worden gepresenteerd in de Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelang Vledder op woensdag 20 april aanstaande in De Tippe. 

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 3 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 20 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 20 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.