Maartje Ilmer heeft afscheid genomen als coördinator
Maartje Ilmer heeft afscheid genomen als coördinator Foto: Aangeleverd

Hospice het Riemkehuis neemt afscheid van coördinatoren

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Hospice het Riemkehuis heeft afscheid genomen van de twee coördinatoren Lineke Wierda en Maartje Ilmer. Drie jubilarissen ontvingen het beeldje voor 15 jaar vrijwilliger.

Elk jaar rond Kerst worden de vrijwilligers als dank voor hun inzet uitgenodigd voor een feestelijk diner om gezamenlijk het jaar af te sluiten. Eindelijk na twee jaar corona kon de hele groep vrijwilligers van in totaal 50 personen en bestuur weer bij elkaar komen. Na enig uitstel was er nu tijd om afscheid te nemen van de twee coördinatoren. Lineke Wierda was vrijwilliger vanaf de start en oprichting van de Stichting Terminale Thuishulp in 1992. Al spoedig daarna, vanaf 1994, werd zij coördinator. Maartje Ilmer was vanaf 2003 vrijwilliger en vanaf 2004 coördinator. In de begin periode gaven zij begeleiding aan een groep van ongeveer tien vrijwilligers die thuis bij de mensen gingen waken.

Vanaf 2007 kwam daar de hospice Het Riemkehuis bij met één plaats in 2013, een tweede appartement en tot slot in 2019 de uitbreiding na drie plaatsen. Het aantal vrijwilligers is in de loop van de tijd ook flink uitgedijd. Inmiddels zijn er nu 50 vrijwilligers.

Drie vrijwilligers werden op deze avond in het zonnetje gezet omdat zij 15 jaar vrijwilliger zijn. Zij ontvingen het beeldje ‘Er Zijn’. Deze jubilarissen zijn Nellie Boersma en het echtpaar John en Jenny Veldhuis. John is vooral actief bij de mensen thuis om te waken bij de zieke, Jenny en Nellie doen diensten in de hospice bij onze gasten en hun naasten. Nellie draagt ook nog zorg voor het tuintje bij de hospice. Daarnaast zorgt Nellie samen met een collega vrijwilliger voor de nodige aandacht bij al het lief en leed van onze vrijwilligers.

Het bestuur prijst zich gelukkig met zoveel betrokken vrijwilligers die zich zo lange tijd geheel belangeloos inzetten voor hun zieke medemens. “We hopen dat we dit jaar weer een gezamenlijke eindejaarviering te kunnen houden zoals we dit gewend waren.”

Lineke Wierda heeft afscheid genomen als coördinator
John en Jenny Veldhuis zijn 15 jaar vrijwilliger
Valentijn Hoogenkamp
Valentijn Hoogenkamp komt niet naar de Buze Cultuur 3 uur geleden
Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 4 uur geleden