Afbeelding
Foto: Pixabay

Steenwijkers brengen opnieuw spullen naar Oekraïense vluchtelingen

Steenwijk

STEENWIJK - Op 25 en 26 maart gaan een aantal Steenwijkers nog één keer naar Przemysl bij de Oekraïnsche grens om spullen te brengen voor de vluchtelingen. 

“Vorige week zijn we overdonderd door de vele spontane reacties en dankzij het grote spontane aanbod van hulpgoederen is het ons vorige week niet gelukt om alles mee te nemen,” vertelt mede-initiatiefnemer Henry Joustra. “Daarom gaan wij graag nog een keer terug om waardevolle steun te bieden aan de Poolse school die de goederen zal verdelen aan de Oekraïnsche vluchtelingen. Als het mogelijk is zullen wij ook proberen Oekraïners mee te nemen naar speciale huisvesting. Wil je (opnieuw) een bijdrage doen help ons dan!” Hij voegt daaraan toe dat hij ook spullen meeneemt die verzameld zijn door zijn schoonouders in Drachten en van firma Looops uit Amsterdam.

Na inventarisatie is gebleken dat de meeste behoefte is aan: luiers, maandverband, tampons, handgel, tandpasta, tandenborstels, batterijen, zeep, vochtige doekjes, deodorant, Nutrilon 1 en 2, lucifers/aanstekers, wegwerpbekers en -bestek, paracetamol, ibuprofen, verband, EHBO-koffers, kraampakketten, flessen water, houdbaar/ingeblikt eten of een bijdrage in brandstofkosten.

Inleveren

Je kan de goederen inleveren tijdens kantooruren van maandag tot en vrijdag op Koematen 7 in Steenwijk (ingang via Joustra Stoelverzorgers) tot en met uiterlijk donderdag 24 maart. Voor meer informatie, vragen of inleveren op andere tijden graag via WhatsApp: 06-17425575.

Een punter in aanbouw op de werf van de familie Schreur
200.000 euro voor nieuw Experience Center in Giethoorn Steenwijkerland 6 uur geleden
Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 7 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 9 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 24 apr, 22:41
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 24 apr, 21:34
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 24 apr, 20:47