Aacrobatiekgroep Kate & Parsi uit Finland
Aacrobatiekgroep Kate & Parsi uit Finland Foto: Ray Palacios

Voorbereidingen 21e Kornelis Kopje Cultuur op 9, 10 en 11 september zijn gestart

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Dit jaar is Kopje Cultuur op 9, 10 en 11 september. Het bestuur is inmiddels gestart met de voorbereidingen.

Het organiseren van een driedaags cultureel festival als Kornelis Kopje Cultuur vereist een lange voorbereiding. Het bestuur van Kopje Cultuur en de programmacommissie werken al enige maanden aan een programma voor de 21e editie. De contouren staan rechtovereind: een combinatie van straattheater, muziek, verhalen, poëzie, beeldende kunst, dans, fotografie et cetera. gepresenteerd door een mix van liefhebbers en professionals in de monumenten, want het is ook weer Open Monumentendag met als thema ‘Duurzaamheid’, unieke locaties in de vesting Steenwijk.

Internationale artiesten

Het zal dit jaar, normaliter, weer mogelijk zijn internationale artiesten uit te nodigen. Ze staan te trappelen, na twee moeilijke jaren vanwege de coronapandemie. Programmeur Monique de Boer licht het toe: “Kopje Cultuur werkt daarvoor samen met andere festivals, onder andere Zutphen en Leiden, om de kosten te spreiden. Kopje heeft een goede naam bij artiesten van Finland tot Canada vanwege de bijzondere sfeer in de Vesting en in stadspark Rams Woerthe. Kate en Parsi uit Finland zijn al geboekt, het zijn een stel spectaculaire acrobaten.”

Het is verder de ambitie om een heel bijzonder circus naar Kopje te halen. Van oudsher heeft Steenwijk en ook Kopje Cultuur een speciale band met het circus. Het wordt dan een circus zoals dat in een kinderdroom verschijnt, met een intieme tent en woonwagens waar Pipo de Clown zo uit zou kunnen stappen.

Zorgen

Toch zijn er ook zorgen. Voorzitter Luc Greven zegt daarover: “Het bestuur staat nog voor een grote opgave. Kopje Cultuur wordt bekostigd door donateurs, subsidies en sponsors. Zo wordt het gratis voor bezoekers. Het festival heeft veel draagvlak in de samenleving en dus ook veel trouwe bijdragers in de kosten. Toch vallen elk jaar sponsors af en dreigt een gat in de dekking van de zo gewaardeerde activiteiten. De komende maanden moeten we dat gaan oplossen.”

Tot Kopje!

Kopje cultuur streeft ernaar zoveel mogelijk mensen aan culturele activiteiten te laten deelnemen of ervan te laten genieten en stimuleert koren, muziekgroepen, scholen, dansclubs, kunstenaars, schrijvers, dichters, vertellers zich te presenteren. Meld je dan nu aan op kopjecultuur@hotmail.com.
“Een van de doelen van Kopje Cultuur is ‘verspreiden van geluk’. Dat willen we allemaal, daarom tot Kopje!” aldus Greven.

Kerstwens Kopje Cultuur
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 16 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26