De Maartjestuin in Eesveen
De Maartjestuin in Eesveen Foto: Aangeleverd

Volop activiteiten in de Maartjestuin

Steenwijkerland

EESVEEN - De Maartjestuin is weer uit haar winterslaap ontwaakt. Eigenaresse Marjon van Berkel nodigt bezoekers uit om langs te komen. Voor een wandeling door de tuin of voor één van activiteiten.

Samen met haar tuinman is Marjon momenteel druk bezig om de Maartjestuin weer tip top in orde te maken. “We hebben de houtwal om de tuin heen onder handen genomen en nu hebben we weer een prachtig uitzicht op de bossen van de Eese en de landerijen,” vertelt Marjon. Verder is ze druk met onkruid wieden, planten scheuren en zaaiingen van jonge boompjes eruit halen. 

Workshops

Verder biedt Marjon weer allerlei activiteiten aan. “Nu al kun je op afspraak onze prachtige wandelingen door de Eese maken en bij terugkomst genieten van koffie of thee met huisgemaakt gebak of een high tea.” Joke Baauw uit Giethoorn geeft een workshop schilderen op de woensdagen 30 maart en 13 april en op de zaterdagen 2 en 30 april. Theesommelier Suzanne Heijnis uit Zwolle komt op zaterdag 9 april om een workshop thee maken te geven. Zelf maken en ervaren staat centraal. De productie van thee en de verschillende soorten thee komen aan bod. Op 27 mei, 26 juni en 27 augustus zal Manon Lemkes weer haar yogalessen geven met tijdens de pauze een mini high tea.

Meer info: www.demaartjestuin.nl

De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30