Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Giovanca honours Diana Ross in De Meenthe en meer

· leestijd 2 minuten Steenwijk

STEENWIJK – Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Maarten de Reus, Giovanca, Lemonade, Megabricks en Soundos. 

Maarten de Reus

De kunstlezing ‘Twee Panorama’s’ van Maarten de Reus is te zien op woensdag 23 maart, aanvang 20.15 uur. Maarten de Reus is beeldend kunstenaar en bekend van zijn grote ruimtelijke werken. Hij is de volgende spreker in de lezingenserie ‘KUNST in de openbare ruimte’. De Reus zal twee panorama’s schetsen. De eerste is een blik op de ontstaansgeschiedenis van het monumentale beeld ‘Kooi Met Geen Poema Er In’. Het beeld ontving vele prijzen en is vorig jaar gekozen tot één van de 100 sleutelwerken in de openbare ruimte van de afgelopen 75 jaar. Het tweede deel van de lezing bestaat uit de presentatie van de ‘Panorama of Horrors’, een cartografie over wat er allemaal mis kan gaan als je iets probeert te creëren. 

Giovanca

De voorstelling Honours Diana Ross’ van Giovanca is te zien op vrijdag 25 maart, aanvang 20.00 uur. In ‘Giovanca honours Diana Ross’ eert Giovanca haar grote idool. Met liedjes, bewerkingen en verhalen neemt ze je mee door de verschillende periodes en hoogtepunten in Diana’s succesvolle carrière, van de sixties tot nu, van The Supremes naar The Wiz, tot de grand diva die afgelopen jaar haar 75ste verjaardag in volle glorie vierde. Een avond met de bekendste hits, groots en intiem. 

Lemonade

Het vrijdagavond vestzakconcert van Lemonade is te zien op vrijdag 25 maart, aanvang 21.30 uur.  De frisse en fruitige ervaring, wanneer je een flinke slok neemt op een zonnige dag. Dat is het gevoel wat Lemonade uit Steenwijk jou brengt. De allround coverband die, met een afwisselend repertoire, van elk feest een onvergetelijke avond maakt. 

Megabricks

Het Lego-evenement ‘Megabricks’ is op zaterdag 26 en zondag 27 maart, van 10.00 tot 17.00 uur. Ruim 3500 vierkante meter beursoppervlak wordt gevuld met alles op het gebied van Lego met diverse Legobouwwerken en leuke attracties. Naast veel demonstraties zijn er vele verkoopstands met alle bestaande Legoartikelen, zowel nieuw als gebruikt. Voor de kinderen is er een grote Lego-speelplaats en op beide dagen is er een bouwwedstrijd met aantrekkelijke prijzen. Door de Legohandelaren worden tal van scherpe aanbiedingen gedaan. 

Soundos 

De voorstelling ‘Comeback Kid’ van Soundos is te zien op zaterdag 26 maart, aanvang 20.15 uur. You love her or you hate her! Maar niemand kan om haar heen. ‘Soundos is een krachtige persoonlijkheid, wen er maar aan,’ schreef NRC. Dus daar is ze weer: Soundos El Ahmadi. Comedian. Actrice. Covergirl. Tafeldame. Roastkoningin. Luis in de pels van racisten en populisten. Dictator van haar eigen Instagram. Finalist van Wie is de mol en Expeditie Robinson. De eerste Nederlandse vrouw met een Netflix Special. Harder werken, zichzelf blijven en nóg beter worden, dat is wat ze doet. Vallen en weer opstaan. Altijd. En ze gaat met twee middelvingers in de lucht door het leven. 

Ook te zien: Ronald Hünneman 30 maart. Rayen Panday op 30 maart. Ancora op 31 maart. The Lasses op 31 maart. Trijntje Oosterhuis op 1 april. Veldhuis en Kemper op 2 april. Mart Hillen op 2 april. Spieren voor Spieren op 3 april. Couperus Culinair op 3 april. Dutch Swing College Band op 5 april. Lale Gül op 6 april. Tis hier geen hotel op 6 april. The Five Great Guitars op 7 april. Hendrik Jan Bökkers op 8 april (uitverkocht). Toffe Tapas op 9 april. Rolf Sanchez op 9 april. Tryo op 9 april. Erik Scherder op 10 april. Geert Mak op 12 april. De Speld op 13 april. 

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 4 uur geleden
Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 5 uur geleden
Spelers en staf van VV Jubbega leggen zich niet neer bij de beslissing van het bestuur -
Nieuwe ontwikkeling: de spelers en trainer van VV Jubbega willen seizoen afmaken Sport 6 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 21 uur geleden
Kiki Schippers
Einde seizoen sale: met korting naar het Theater De Meenthe Cultuur 22 uur geleden
In de Jan van Riebeeckstraat in Steenwijk-West wordt de riolering vervangen
Groot onderhoud aan de Steenwijkerlandse openbare ruimte: in vrijwel alle kernen werk in uitvoering Steenwijkerland 23 uur geleden