Marieke Calis
Marieke Calis Foto: Aangeleverd

Fysiotherapeut Marieke Calis gaat met pensioen

· leestijd 2 minuten Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Fysiotherapeut Marieke Calis gaat na 35 jaar werken bij Fysiotherapie Vollenhove Blokzijl met pensioen. 

In 1979 heeft Marieke haar diploma fysiotherapie behaald en heeft vervolgens vier jaar gewerkt in Winschoten en drie jaar op Aruba. Bij terugkeer in Nederland vond haar man werk in Zwolle en Marieke in Vollenhove. Aanvankelijk werkte Marieke als waarneemster voor Bart de Vos en Gina Venema maar in 1992 heeft zij de praktijk van eerder genoemden samen met Gerdie Hooijman-Hagenvoort, die er in 1987 ook al werkzaam was, en Nanda Grozema overgenomen. De praktijk verhuisde in die tijd naar een zijvleugel van het oude bejaardenhuis aan het Franse Pad.

Om de praktijk fysiotherapie bij Nieuw Clarenberg te realiseren is veel moeite gedaan. Een lobby door de fysiotherapeuten bij de tandartspraktijk, de logopedie en oefentherapie Cesar heeft uiteindelijk geleid tot een goede samenwerking met de Woningstichting Brederwiede (later Wetland Wonen), die de voordelen van een Woonzorglocatie wel zag zitten. De realisatie van de aanbouw van de huidige gezondheidsvleugel met de daar boven gelegen appartementen was in 1996 een feit en daarmee de verhuizing van Fysiotherapie Vollenhove Blokzijl naar de huidige locatie aan de Groenestraat.

Dynamische praktijk

Marieke heeft met veel plezier samen met haar maten Gerdie Hooijman, Nanda Grozema en later Remko Lindenberg de praktijk bestuurd. De praktijk is gegroeid tot een mooie dynamische praktijk in Vollenhove en omstreken. Inmiddels bestaat de praktijk uit vier maten, vier fysiotherapeuten in dienst, een psychosomatische oefentherapeut en administratieve kracht. In 2019 heeft Marieke haar maatschapdeel overgedragen aan Ilona Blauw. Dat was een goed moment om haar managementtaken over te dragen en het zodoende al rustiger te krijgen, maar zich nog wel te richten op de zorg van haar patiënten.

Ilona is sinds 2012 verbonden aan de praktijk. Zij heeft zich gespecialiseerd in zowel Bekkenfysiotherapie als Oedeemtherapie. Continue wordt er binnen de praktijk gewerkt om mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen binnen het vak en te zorgen voor een zo breed mogelijk aanbod van specialisaties.

De praktijk voldoet al jaren aan de hoogste kwalificaties in fysiotherapie en is aangesloten bij het Keurmerk fysiotherapie. De afgelopen maanden is de praktijk op de hoofdlocatie in Vollenhove grondig verbouwd. Na de uitbreiding in 2013 is nu de laatste uitbreiding gerealiseerd. Dat ging weer in samenwerking met Wetland Wonen. Hierbij zijn er vier nieuwe behandelkamers bij gekomen en een mooie nieuwe oefenzaal.

Fysiotherapie Vollenhove & Omstreken

De praktijk is groeiende en breidt steeds verder uit met behandellocaties in Vollenhove, Blokzijl, Sint Jansklooster en Kraggenburg. Daardoor dekt de naam niet meer de lading van de praktijk en gaat zij verder onder de nieuwe naam: Fysiotherapie Vollenhove & Omstreken. Hier heeft de praktijk een nieuw verfrissend logo bij gevonden. De komende weken zal steeds vaker de nieuwe naam en logo voorbij komen.

Marieke heeft haar werk als fysiotherapeut altijd met veel plezier en enthousiasme gedaan. Nu de praktijk helemaal vernieuwd en uitgebreid is, is voor haar de tijd aangekomen om definitief te stoppen met werken en te gaan genieten van alle vrije tijd die nu komen gaat. Marieke zal per 1 april met pensioen gaan.

Open dag en afscheid van Marieke

U bent van harte welkom om zowel onze vernieuwde hoofdlocatie aan de Groenestraat 46 in Vollenhove te bewonderen en afscheid te nemen van Marieke Calis op vrijdag 1 april  tussen 16.00 en 18.00 uur. Voor meer informatie: www.fysiovollenhove.nl. Als u het fijn vindt om iets te geven ter gelegenheid van het open huis en het afscheid van Marieke, dan is het in deze tijd wellicht een goed idee om een bijdrage te leveren aan Artsen zonder Grenzen, zodat medische teams in de frontlinie hulp kunnen bieden. Het rekeningnummer is: NL13INGB0000004054.

Afbeelding
Bijzondere pennen stelen de show in Bibliotheek Giethoorn en Oldemarkt Steenwijkerland 9 uur geleden
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 11 uur geleden
Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 18 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 18 apr, 20:54