De winnaars
De winnaars Foto: Aangeleverd

Klas 4 BWI van SG Eekeringe wint timmerwedstrijd

· leestijd 1 minuut Steenwijk

STEENWIJK - Onlangs heeft klas 4 BWI (Bouwen, Wonen en Interieur, één van de profielen op het vmbo van aan de locatie Stationsstraat) meegedaan aan een wedstrijd bij ‘Bouwmensen’ te Ruinen. Dit betreft een jaarlijkse timmerwedstrijd tussen een aantal deelnemende scholen. SG Eekeringe, voorheen RSG Tromp Meesters, doet hier al jaren aan mee en ook dit jaar waren de leerlingen er weer bij. Voor aanvang van het startschot moesten zij wel de wisselbeker inleveren. Dat was maar tijdelijk, zoals later bleek, want die wisselbeker had al twee jaar aan de Stationsstraat gestaan.

Tiny House

Deze jaargang stond de wedstrijd in het teken van het ontwerpen en bouwen van een Tiny House van gerecycled materiaal. Daarbij werd een beroep gedaan op de creativiteit en het doorzettingsvermogen van de leerlingen. De wedstrijd is opgedeeld in vier fases en werd ook per fase gejureerd. Fase één ging om het ontwerp, uitvoerbaarheid en creativiteit. In fase twee is het gekozen ontwerp getekend in een 3Dtekenprogramma, SketchUp. Hiervoor kregen de leerlingen ook een beoordeling. Het schrijven van een plan van aanpak is fase drie. Hierbij moet je denken aan materiaalgebruik, tijdsplanning en planning van het inzetten van de leerlingen. Fase 4 is het bouwen van het Tiny House an sich. In deze fase is beoordeeld op efficiëntie, materiaalgebruik, samenwerking en uitvoering.

De wisselbeker is weer thuis!

De leerlingen zijn drie dagen, verdeeld over zes dagdelen, aan het werk geweest in de werkplaats van ‘Bouwmensen’. Het voortraject heeft iets langer geduurd, maar het mooie is dat SG Eekeringe een goed team leerlingen heeft, dat erg goed heeft samengewerkt, dus goed voorbereid aan de slag ging. De planning en het bouwproces hebben het verschil gemaakt ten opzichte van de andere scholen, het Tiny House van SG Eekeringe was af, daar waar de andere deelnemers hun Tiny House niet binnen de gestelde tijd af kregen. De uitstraling en afwerking van het Tiny House was ook erg goed, dus al met al een verdiende overwinning voor SG Eekeringe! De wisselbeker is weer thuis!.

Prijsuitreiking
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 16 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26