Afbeelding
Foto: Ina Kok

Richard Bruintjes nieuwe trainer Olde Veste Vrouwen

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Vanaf komende seizoen is Richard Bruintjes (54) de trainer van het eerste vrouwenteam van d’ Olde Veste ‘54. De oefenmeester uit Genemuiden is nu nog trainer bij  FC Meppel/Alcides Vrouwen 1. 

Op een zonnige zaterdag is Richard op bezoek op het trainingscomplex aan de Parallelweg. Hij voert een gesprek met Sandra Lampe en Eva Marijke Moritz, die namens Olde Veste in de Technische Commissie zitten. “We hebben dezelfde visie en zijn daarom blij dat Richard de overstap van Meppel naar Steenwijk wil maken. Met al zijn ervaring kan hij hier de rust terugbrengen en bouwen aan een nieuw team,” zegt Sandra. Richard vertelt dat hij graag aan boord komt bij Olde Veste. “Ik train nu drie seizoenen FC Meppel/Alcides Vrouwen 1 en ben toe aan een nieuwe uitdaging. Voor de Meppelse vrouwen is het bovendien goed als daar een nieuwe trainer met een frisse blik komt,” legt hij uit. 

Trainersloopbaan

Richard, die bij een logistiek bedrijf werkt, kan bogen op een indrukwekkende trainersloopbaan. “Ik heb zelf tot en met de A-junioren gevoetbald en ben al vanaf mijn 23e begonnen met het trainen van jongens bij SC Genemuiden. Al gauw kwamen daar de vrouwen bij. Sindsdien heeft hij zich gespecialiseerd in het trainen van vrouwenteams. Na vier jaar SC Genemuiden volgden een aantal clubs in de regio: “Drie jaar bij SC Rouveen, drie jaar Vitesse’63, een jaartje terug bij SC Genemuiden en voordat ik naar FC Meppel/Alcides ging nog twee jaar bij DESZ Zwartsluis,” somt Richard op. Sandra herinnert zich nog een wedstrijd in de nacompetitie van Olde Veste tegen Vitesse’63, toen Richard daar trainer was. “Zijn team heeft ons uitgeschakeld voor promotie,” herinnert Sandra zich. 

Gedeelde visie

Wat die gedeelde visie betreft, legt Richard uit, dat hij net als de Technische Commissie het belangrijk vindt om jeugdspeelsters een kans de geven in het eerste vrouwenteam, zodat ze ervaring op kunnen doen. “Het gaat niet om de persoon van Richard Bruintjes, maar om het teambelang. Je doet het met elf meiden. Het plezier staat voorop en daarna komen de resultaten vanzelf,” voegt hij daaraan toe. Zo hoopt Olde Veste komend seizoen als stabiele middenmoter mee te draaien in de tweede klasse.
Zijn stijl omschrijft Richard als: “Ik ben geen strenge trainer, maar vindt het wel belangrijk dat iedereen er op tijd staat. Voor jongere speelsters zet ik duidelijk de lijnen uit en geef de meer ervaren speelsters ook eigen verantwoordelijkheid. Op vrijdag 22 april zal Richard voor het eerst kennismaken met de selectie. Op die avond is er een speciaal toernooi voor alle meisjes en vrouwen van Olde Veste en andere meisjes en vrouwen die willen ervaren of voetbal iets voor hen is.

Hoop op mooie toekomst

Richard hoopt de komende maanden op een goede manier afscheid te kunnen nemen van FC Meppel/Alcides. Het team dat uitkomt in de derde klasse, heeft nog kans op promotie. “Wie weet komen we elkaar volgend seizoen wel tegen,” klinkt het hoopvol. Met de woorden: “Ik hoop op een mooie toekomst bij Olde Veste en zie er naar uit,” sluit hij af.

Richard Bruintjes en Sandra Lampe in de dugout van Olde Veste
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30