De Zeeklank
De Zeeklank Foto: Aangeleverd

De Zeeklank voert Passie-Paasoratorium uit op Palmzondag

Steenwijkerland

STEENWIJK - Het Chr. Gemengd Koor De Zeeklank uit Vollenhove gaat op Palmzondag 10 april het Passie-Paasoratorium ‘Van Liefde Ongekend’ uitvoeren in de Grote Kerk van Steenwijk, aanvang 19.00 uur. 

Het orgel wordt bespeeld door Harm Hoeve en dominee Bob Haanstra spreekt de verbindende teksten. Het oratorium wordt in het Nederlands gezongen, de tekst is geschreven door Hans de Ruiter en de muziek is van Johan Bredewout. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden.         

Naar Marcus

schrijver van het oratorium is uitgegaan van de wijze waarop de evangelist Marcus het lijden en opstanding van de Heer Jezus Christus verhaalt. Het evangelie van Marcus is kort en bondig; het lijkt wel of de schrijver haast heeft. Zo wordt de lezer gegrepen door de ernst en betekenis van dit gebeuren en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor zijn grootste vijanden. Dat is ook het centrale thema van het oratorium: ‘Van Liefde Ongekend’. 

Twee delen

De titel is ontleend aan het bekende Engelse lied ‘My song is love unknown’ van Samuel Crossman (1664). De vertaling hiervan heeft een centrale plaats in het werk. De gesproken gedeelten zijn bewerkingen van teksten uit het Marcusevangelie en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen. Het oratorium ‘Van Liefde Ongekend’ bestaat uit twee delen: de cantate ‘Lam Gods’ en de cantate ‘Christus is waarlijk opgestaan’. Het is een boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst van de Heer.

Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 2 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 3 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 17 uur geleden
Wie is er bang voor Virginia Woolf
Met twee video's: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe Cultuur 18 uur geleden
Frans van der Velden zet een speler van Vitesse '63 op het verkeerde been
VV Steenwijk Old Stars is kampioen regiocompetitie Sport 18 uur geleden