Oprichting Regionale Praktijk Academie op vrijdag 17 december 2021
Oprichting Regionale Praktijk Academie op vrijdag 17 december 2021 Foto: Aangeleverd

Regionale Praktijk Academie nodigt ondernemers uit voor ontbijtsessie

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJKERLAND/MEPPEL - De Regionale Praktijk Academie (RPA) nodigt ondernemers uit voor ontbijtsessie op 31 maart. Onderwijs en bedrijfsleven slaan zo de handen ineen voor technisch personeel.

De Regionale Praktijk Academie is dé oplossing voor voldoende technisch geschoold personeel in de gemeente Meppel en Steenwijkerland. Wat kan het u bieden? En hoe werkt het in de praktijk? Daarover gaat de RPA graag met ondernemers in gesprek die werken in installatietechniek en procestechniek, tijdens een ontbijtsessie op donderdag 31 maart. 

Het doel van deze bijeenkomst is om ondernemers te informeren over de vele voordelen van het opleiden via de RPA. Zo zijn de aangesloten, regionale bedrijven namelijk verzekerd van een kwalitatief hoogwaardige opleiding. Daarnaast kunnen deze bedrijven goede en gemotiveerde leerlingen van de RPA plaatsen binnen hun bedrijf.

Wethouder Bram Harmsma van Steenwijkerland: “Goed technisch personeel is ontzettend moeilijk te vinden. Daarom vinden we het als gemeente belangrijk om de stap hiervoor te ondersteunen: het opleiden van technisch personeel in onze eigen regio. Door de samenwerking van de RPA en ondernemers krijgen scholieren meteen een plek op de arbeidsmarkt. Een klassieke win-win-situatie.”

Handen ineenslaan

Wethouder Jaap van der Haar van Meppel: “De techniek ontwikkelt zich in sneltreinvaart. Ontwikkelingen, bijvoorbeeld het gebied van duurzaamheid, vragen de komende jaren om meer technisch geschoolde medewerkers en er ontstaan nieuwe specialismen.” Wethouder Henk ten Hulscher (Meppel): “Het opleiden en behouden van technische vakmensen voor de regio is daarom ontzettend belangrijk. Ik ben blij dat onderwijs, ondernemers en overheid in de regio Meppel-Steenwijk daarvoor de handen ineenslaan.”

Ontbijtsessie
De RPA organiseert de ontbijtsessie op donderdag 31 maart van 07.30 tot 09.00 uur, op de locatie Ondernemersvereniging ICC Parkmanagement, Werkhorst 38 in Meppel. Tijdens deze sessie wordt ondernemers uitleg gegeven over de RPA: over de werkwijze, het onderwijs en hoe een ondernemer zich kan aansluiten bij dit collectief. De RPA gelooft in regionaal samenwerken om de beste vakmensen op te leiden en te behouden voor de regio.


Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de ontbijtsessie? Dat kan door een e-mail te sturen naar: info@regionalepraktijkacademie.nl. U ontvangt daarna de officiële uitnodiging met het programma.

Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 2 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 16 uur geleden