De informatieborden staan bij de haven van Vollenhove
De informatieborden staan bij de haven van Vollenhove Foto: Pixabay

Feestelijke opening informatieborden in Vollenhove

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Om bezoekers te verleiden de omgeving te verkennen is Vollenhove nu ook voorzien van informatieborden. Op donderdag 24 maart werden de borden bij de haven feestelijk geopend. 

Na Blokzijl, Oldemarkt, Kalenberg, Belt-Schutsloot en Sint Jansklooster heeft Vollenhove nu ook nieuwe informatieborden. Op 24 maart werden de borden feestelijk geopend door Harold Viscaal, directeur van de Stichting Weerribben-Wieden. Dat deed hij onder andere samen met wethouder Bram Harmsma en Plaatselijk Belang Vollenhove. En niet te vergeten de kinderen van basisschool St. Martinus. Zij hebben ideeën bedacht die passen bij de geschiedenis van Vollenhove. Die ideeën zijn terug te zien in de kunststofblokken bij de informatieborden.

Veel te bieden voor bezoekers

Harold Viscaal: “Met de informatievoorziening willen we de identiteit van Weerribben-Wieden versterken. Hiermee vergroten we de herkenbaarheid en de naamsbekendheid van het gebied. Door op meerdere plekken informatievoorziening te plaatsen, kunnen bezoekers hun weg door het gebied vinden. Zodat onder andere hierdoor toerismespreiding tot stand komt. De informatiepanelen zijn voorzien van QR-codes, bezoekers kunnen zo online meer lezen over het gebied en wat er te doen is. Met het plaatsen van de borden willen we een bijdrage leveren aan de (lokale) economie doordat bezoekers deze plaatsen weten te vinden.”

Geschiedenis

Tijdens de opening vertelde Henk van Heerde van het Stadsmuseum meer over de geschiedenis van Vollenhove. Net als Blokzijl en Kuinre keek Vollenhove eeuwenlang uit over de Zuiderzee, maar met de komst van de Noordoostpolder veranderde dat. Wie langs de haven loopt, merkt dat de sfeer is blijven hangen en het voelt alsof de zeeschepen elk moment kunnen binnenvaren. Prachtige havezaten herinneren aan de tijd van de bisschoppen en de adel, zoals landgoed Oldruitenborgh en kasteel Toutenburg. Vollenhove mag dan ook niet ontbreken in het lijstje om te bezoeken in het Nationaal park Weerribben-Wieden.

Blokkentest
Gratis fittesten voor 55+ers in Steenwijkerland Steenwijkerland 2 uur geleden
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster
Natuurfotograaf Philip Friskorn opent hotel in Sint Jansklooster 15 insectenhotels in Steenwijkerland Steenwijkerland 3 uur geleden
Nirvana’s MTV Unplugged
Herbeleef Nirvana's legendarische MTV Unplugged-concert in De Meenthe Cultuur 3 uur geleden
Giethoorn Wethouder Bram Harmsma opent de beweegroute
Nieuwe beweegroute in Giethoorn feestelijk geopend Met video 11 uur geleden
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 20 uur geleden