Steenwijkerwold V3 speelt tegen Staphorst V2
Steenwijkerwold V3 speelt tegen Staphorst V2 Foto: Gerrie van der Hogen

Vrouwenvoetbal vierde weekend van maart

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Een week voor de grote kraker in de vijfde klasse maakten FC Oldemarkt en SVBS/VHK geen fout. Daardoor gaat het duel van volgende week tussen beide ploegen, de koploper en nummer twee, extra interessant worden. In de tweede klasse behaalde Olde Veste V1 een mooie overwinning. 

Tweede Klasse

Olde Veste V1 – Heerenveense Boys V2 1-0 

Het eerste vrouwenteam van Olde Veste heeft een prima prestatie geleverd door In Heerenveen met 1-0 te winnen. Wegens het ontbreken van de ruimte in Heerenveen werden beide wedstrijden omgedraaid. Eerder verloor OV met ruime cijfers, maar nu werd er gewonnen doordat Anniek Flobbe als enige wist te scoren. OV haakt op de ranglijst nu aan bij de brede middenmoot. 

Het in de derde klasse uitkomende Steenwijkerwold V1 was vrij. Dit was ook het geval voor FC Oldemarkt V1 en Steenwijk hadden geen competitie verplichtingen. Steenwijk oefende wel. In een gelijk opgaand duel met Noordscheschut als tegenstander won het met 1-0 via een doelpunt van Leonie Oosterhuis. 

Vijfde Klasse

Steenwijkerwold V3 – Staphorst V2 1-3 (1-2) 

Een vroeg doelpunt van Staphorst bepaalde het verloop van het duel. Toen de bezoekers ook nog de marge verdubbelden leek het een moeilijke wedstrijd voor Steenwijkerwold te gaan worden. Maar Lisette Mosterman wist toch de spanning weer terug te brengen. Na de rust was het een gelijk opgaande wedstrijd en kregen beide ploegen kansen. De derde treffer van Staphorst (1-3) betekende het einde. 

SVBS/VHK V1 – Olde Veste V2 3-0 

SVBS/VHK heeft het eerdere gelijke spel tegen Olde Veste V2 helemaal recht gezet. In eigen huis liet het zien de sterkste ploeg van deze competitie te zijn. Op de 3-0 overwinning die het behaalde was weinig af te dingen. Door de winst bleef de ploeg deze competitie ongeslagen. La-Vie Rook scoorde twee maal terwijl Anne ruiter de derde treffer voor haar rekening nam. 

Urk V2 - Oldemarkt V2 1-2 

Oldemarkt blijft nog een week langer koploper want het wist de lastige uitwedstrijd op Urk met 2-1 te winnen. Oldemarkt speelde vanaf de aftrap vol op de aanval en dat resulteerde al snel in een treffer van Manon Poelsema 0-1. Zoë Kraak wist voor de rust ook nog de 0-2 binnen te schieten en daarmee ging FC Oldemarkt met een lekkere tussenstand de kleedkamer in. Na de rust was het spel wel minder en kwam de thuisclub terug in de wedstrijd. Maar verder dan de 1-2 lieten de dames van Oldemarkt het niet komen. 

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 5 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 5 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 10 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 12 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 14 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 16 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37