Vento do Norte
Vento do Norte Foto: Aangeleverd

Vento do Norte: Saxofonisten uit Portugal in RondoM

Cultuur

WILHELMINAOORD - Op zaterdagavond 9 april treedt Vento do Norte op in RondoM in Wilhelminaoord. Dit ensemble bestaat uit gepassioneerde, eigenzinnige saxofonisten uit Portugal.

Een uniek ensemble bestaande uit gretige, jonge en getalenteerde musici die in snel tempo de wereld veroveren. Zij gaven concerten op festivals in Zuid- en Noord Amerika, waar zij onder andere in 2016 de harten veroverden in Boston, Rochester en New York. In eigen land onder meer het prestigieuze Grachten Festival Amsterdam, het Zondagochtendconcert en Podium Witteman.

Henk van Twillert

De musici zijn allemaal opgeleid door Henk van Twillert, docent saxofoon aan de Portugese Superior School of Music and Performing Arts (ESMAE) in Porto, “Met Vento do Norte wordt een brug geslagen tussen opleiding en optreden op het concertpodium,” aldus Henk van Twillert. Vento do Norte vormt een nieuwe generatie, ieder met een eigen uniek geluid, dat een onuitwisbare indruk achter laat. Veelzijdig, competent, gepassioneerd en oprecht. Je kunt een muzikaal feest verwachten dat je niet wil missen.

Holland Concert Tour 2022

Vento do Norte brengt drama en romantiek in Bernsteins West-Side Story, opzwepende tango’s van Piazzolla en nieuwe bezielende klanken van Nederlandse componisten zoals Van Schie, Meijering en Van Dijk. Daarnaast spelen de saxofonistenn indringende fado’s en Bachs tweede Brandenburgs Concert. Dit programma is onderdeel van de Holland Concert Tour 2022 van het saxofoongezelschap. 

Henk van Twillert - Artistiek leider Bariton & Sopraan Saxofoon
Nuno Ramos - Sopraan Saxofoon
Sara Pais - Alt Saxofoon
Lucas Ramos - Alt Saxofoon
Rui Silva - Tenor Saxofoon
Raquel Castro - Tenor Saxofoon
Gonasalo Silva - Bariton Saxofoon
Francisco Neves - Bas Saxofoon

Entree: € 17,50. Wel even reserveren, via 06-53681895 of email:tjschum@gmail.com. Locatie: RondoM – kunst, cultuur, muziek, educatie aan de Linthorst Homanstraat 22 in Wilhelminaoord.

Klik op onderstaande link voor een zeer bijzondere impressie van: Henk van Twillert & Vento do Norte - ‘Het lied van de Zee’


Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 17 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26