De Kamp in Zuidveen
De Kamp in Zuidveen Foto: Angelica Braam

Stichting Behoud De Kamp stuurt brief naar informateur van Steenwijkerland

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

ONNA - De Stichting Behoud De Kamp heeft een brief gestuurd naar de informateur met het verzoek om de toekomst van de Steenwijker Kamp op de agenda te zetten.

Voor de verkiezingen vroeg Stichting Behoud De Kamp de politieke partijen in Steenwijkerland om kleur te bekennen over de toekomst van De Steenwijker Kamp. Van alle partijen kreeg zij een reactie. “Wij waren zeer verheugd dat zij allemaal vinden dat er op dit moment niet op de Steenwijker Kamp moet worden gebouwd. Enkele partijen sloten de mogelijkheid niet uit dat zij er ooit voor kiezen om wel op De Kamp te bouwen. Een meerderheid kiest onvoorwaardelijk voor het behoud van De Steenwijker Kamp,” aldus de stichting.

“Wij vinden dat deze keuze vertaald moet worden in beleid. Nu de college­onder­handelingen zijn begonnen is het een goed moment om dit aan de orde te stellen. Daarom hebben wij de heer Sonneveld, die als informateur optreedt, een brief gestuurd. We hebben hem verzocht de toekomst van De Steenwijker Kamp op de agenda te zetten, zodat de coalitievormende partijen de uitkomsten van het overleg vastleggen in het coalitieakkoord. Dat zou meer moeten inhouden dan de intentie om De Kamp niet te bebouwen; ook zal moeten worden nagedacht over de duurzame bescherming van dit waardevolle gebied.”

Gedeeltelijk inhoud brief

....

Gezien de doelstellingen van onze stichting gaat onze belangstelling vooral uit naar de besluiten die worden genomen ten aanzien van de ruimtelijke ordening en het bodem­gebruik in onze natuurrijke gemeente. Door de eeuwen heen ontstond hier een subtiel evenwicht tussen een grote variatie aan landschappen en menselijk handelen. Een prachtig voorbeeld hiervan is De Steen­­wijker Kamp.

….

Een grote meerderheid van de politici in Steenwijkerland kiest onvoorwaardelijk voor behoud van De Steenwijker Kamp en is dus tegen bebouwing. Dit werd nog extra bevestigd door de verkiezingsuitslag.

Natuurlijk is de uitspraak, voorafgaand aan de verkiezingen, dat De Kamp behouden moet blijven niet voldoende om de kwaliteiten van dit waardevolle gebied te waarborgen, zodat:

  • dit unieke gebied, met een aardkundige waarde van internationale betekenis, in stand wordt gehouden,
  • dit grootschalig, waardevolle landschap niet wordt verkleind,
  • het specifiek cultuurhistorisch aspect van dit gebied wordt erkend en respectvol wordt beheerd.

….

Wij verzoeken met klem dit onder­werp voor de onderhandelingen te agenderen, opdat de daarbij behorende uitgangspunten en consequenties worden opgeno­men in het op te stellen coalitieakkoord.

….

In de hoop dat Steenwijkerland erop kan vertrouwen dat een College wordt gevormd dat zorg en aandacht heeft voor de bijzondere aardkundige, cultuurhistorische en natuurwaarden in onze gemeente. Dat geldt vanuit het perspectief van onze stichting natuurlijk met name voor De Steenwijker Kamp.

….

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 14 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26