Afbeelding
Foto: OldStars Walking Korfbal

OldStars Walking Korfball van start bij Noveas in Steenwijk

· leestijd 2 minuten Sport

STEENWIJK - Op zaterdag 23 april kunnen 55- plussers bij korfbalvereniging Noveas uit Steenwijk gratis kennismaken met OldStars Walking Korfball. De clinic is niet alleen voor oud-korfballers maar juist voor iedereen (wel of geen korfbalervaring) die graag vitaal en sociaal actief wil zijn door lekker te bewegen.

 Noveas organiseert op 23 april een gezellige kick-off waarbij men kan kennismaken met elkaar, met de trainers en met een eerste training bestaande uit een warming up en leuke spel- en beweegvormen. Met OldStars Walking Korfball biedt het Ouderenfonds, in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV), een aangepaste spelvorm aan voor korfbal op latere leeftijd. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Aanmelden voor de kick-off op 23 april kan bij Peter van der Terp, 06 – 29515547 (ook voor meer informatie). 

OldStars Walking Korfball bij k.v. Noveas 

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars Walking Korfball in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Korfbal is hierbij niet het doel, maar een middel om op latere leeftijd conditie, kracht en aanpassingsvermogen te (blijven) ontwikkelen. De belangrijkste aanpassingen zijn; niet rennen, op een kwart van het veld (in de breedte), 4 tegen 4, schieten mag altijd, maar niet springen bij schieten. 

Noveas is al geruime tijd actief binnen Steenwijkerland en zet zich met de vereniging in voor meer sporten, bewegen en vitaliteit voor elke leeftijd. De vereniging is alom bekend door het vele aantal korfbalclinics die ze op de basisscholen in Steenwijk verzorgen, het grote jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi en willen daarnaast nu ook graag een oudere doelgroep meenemen in hun enthousiasme om voor iedereen een leuke gezellige sportomgeving te creëren.

Programma Kick-off op zaterdag 23 april: 

  • 10.30 uur - Koffie of thee met iets erbij! Uitleg van de trainers: spelregels en beweegvormen Uitleg van fysiotherapeut Henny Biemans: warming-up 
  • 11.00 uur - Het veld op en aan de slag! 
  • 12.00 uur - Napraten onder het genot van een drankje en een lekker kop soep. 

Wees welkom bij de vereniging, de koffie staat klaar in clubhuis ’t Inlopertje aan de Middenweg 20 (Sportpark De Groene Long). Na de Kick-off is er elke woensdagmiddag training van 13.00 tot 14.00 uur en daarna koffie/thee. 

OldStars voor alle 55-plussers 

OldStars is er voor alle 55-plussers die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om hen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kan iedereen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. 

Na OldStars Walking Football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars Walking Hockey, OldStars Tafeltennis, OldStars Walking Basketball, OldStars Tennis, OldStars Walking Handball en OldStars Walking Rugby. 

Over het Nationaal Ouderenfonds 

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Haar activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpt zij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleert zij de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 14 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 15 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 15 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29
Burgemeester Rikus Jager spreekt wethouder Alfred Schoenmaker toe
Alfred Schoenmaker benoemd tot wethouder gemeente Westerveld Westerveld 24 apr, 07:45