Afbeelding
Poster Peutergym Scheerwolde

Peutergym in Scheerwolde

Steenwijkerland

Op 8 april, 13 mei, 3 juni, 24 juni en 8 juli gaat Janita Kist, buurtsportcoach van de gemeente Steenwijkerland, peutergym (2-4 jaar) verzorgen in Scheerwolde. Dit zal plaatsvinden in de peuterspeelzaal van BS de Lepelaar na het peuterlezen.

Door rennen, rollen, mikken, klimmen en allerlei andere speelse oefeningen ontwikkelen peuters hun motoriek, leren ze samenspelen en ervaren ze van jongs af aan het plezier van bewegen. Voor peuters die angstig zijn om vrij en soepel te bewegen kan peutergym een belangrijke bijdrage leveren aan het overwinnen van deze angst. Tijdens het gymmen ontdekken ze hun bewegingsmogelijkheden en leren ze stap voor stap hun grens te verleggen.

Interactie ouder en kind

Janita vindt de interactie tussen ouder of verzorger en kind ook erg belangrijk, daarom gymt de ouder tijdens deze les mee met het kind. “Als ouder kunt u uw kind motiveren om aan alle activiteiten mee te doen. Door samen te gymmen, plezier te maken en uw kind te helpen met de te nemen hindernissen wordt de vertrouwensband met uw kind vergroot,” aldus Janita.

Het is een pilot van vijf lessen waarin verschillende aspecten van bewegen langskomen. De peutergymlessen worden (nu nog) gratis aangeboden door de gemeente vanuit het Sportakkoord. Met uiteraard de bedoeling om dit verder te continueren. De geschatte kosten daarna bedragen tien euro per zes lessen.

Mail voor meer informatie of aanmelden naar: j.kist@sportservicezwolle.nl.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 15 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26