'Ain’t no mountain high enough' is het motto van het team
'Ain’t no mountain high enough' is het motto van het team Foto: Aangeleverd

Blankenham klimt tegen MS op 6 juni, jaarlijkse actie op 16 april

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

BLANKENHAM - Voor het vijfde jaar zetten inwoners van Blankenham zich in voor het goede doel. De teamleden van ‘Blankenham klimt tegen MS’ gaan op 6 juni de Mount Ventoux beklimmen tijdens het evenement ‘Klimmen tegen MS’ dat de stichting Moves organiseert. De opbrengst van de sponsoractie en de jaaractie van het team op 16 april is bestemd voor onderzoek naar MS. 

“Wij gaan de beroemde Kale Berg, de Reus van de Provence, de Mont Ventoux beklimmen. Lopend, hardlopend of fietsend de berg op met als doel om geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorzaak van MS met als uiteindelijke doel een MS-vrije wereld,” vertellen de contactpersonen Rob en Jantina de Jonge van ‘Blankenham klimt tegen MS’. De stichting waaronder dit team valt is MoveS. Dat is een belangeloze stichting ontstaan uit mensen (allemaal vrijwilligers) die vaders, moeders, vrienden of bekenden hadden die leden aan de ziekte MS en dus van dichtbij meemaakten wat voor gevolgen deze vreselijke ziekte voor hen had. 

Dit jaar op Tweede Pinksterdag, 6 juni, organiseert MoveS voor het tiende jaar het prachtige evenement ‘Klimmen tegen MS’. Honderden mensen bedwingen die dag lopend, hardlopend, fietsend, handfietsend deze magische berg, vaak als tegenprestatie voor alle donaties die zij opgehaald hebben. Al dit opgehaalde geld wordt gebruikt voor onderzoek naar de oorzaak naar MS.

Team ‘Blankenham tegen MS’ bestaat uit drie leden:

  • Jantina de Jonge zal minstens één keer op de racefiets de Mont Ventoux gaan beklimmen;
  • Rob de Jonge (teamcaptain) zal drie keer van drie verschillende kanten en op één dag op de racefiets de Mont Ventoux gaan beklimmen;
  • De topper jaar is Gosse van der Zee, hij zal proberen om drie keer van drie verschillende kanten en op één dag hardlopend de Mont Ventoux te gaan beklimmen. Dat is ruim 65 km bergop dus 1,5 marathon, een ongelofelijke prestatie als dit gaat lukken.

Jaarlijkse actie: zalm en stroopwafels

De zaterdag voor Pasen, 16 april, zal het team ‘Blankenham tegen MS’ haar jaarlijkse actie houden en weer warm gerookte zalm gaan verkopen. Deze is gerookt door Smokey and The Grillbandits aan de Kuinderweg. “Het is de lekkerste gerookte zalm uit de regio,” aldus Rob en Jantina. Naast de zalm verkoopt het team dit jaar ook zalmsalades, ambachtelijk bereid uit dezelfde zalm die de teamleden ook gerookt verkopen. Verder verkopen zij ook weer verse roomboterstroopwafels. 

Zie voor meer informatie over de verkoopactie ook de flyers die het team verspreid heeft via (social) media en kijk op de Facebookpagina ‘Blankenham klimt tegen MS’. Je bestelling kan geplaatst worden via het mailadres van het team of via de Facebookpagina. “Het zou toch super zijn als de hele regio gerookte zalm, zalmsalade en stroopwafels voor het goede doel zou bestellen!”

Daarnaast zit het team in de maanden april en mei onder de knop van het statiegeldapparaat bij Jumbo Kooistra in Marknesse. Eén druk op de knop en je doneert jouw statiegeldbon aan het team ‘Blankenham klimt tegen MS’.

Wie de acties niet wil afwachten, kan nu al doneren via https://klimmentegenms.moves.ms/team/blankenham-klimt-tegen-ms
Meer informatie: https://klimmentegenms.moves.ms en zoek het team ‘Blankenham klimt tegen MS’ op. Contactpersonen: Rob en Jantina de Jonge, blankenham65@gmail.com

Afbeelding
Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 13 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 14 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 15 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 15 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 20 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur gisteren
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 24 apr, 09:29
Burgemeester Rikus Jager spreekt wethouder Alfred Schoenmaker toe
Alfred Schoenmaker benoemd tot wethouder gemeente Westerveld Westerveld 24 apr, 07:45