Green Cadillac
Green Cadillac Foto: Aangeleverd

Jeff McStaereling & Green Cadillac in de Buze op 23 april in de Buze

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - Na een drukbezochte avond in de Buze met de bands Staal, Wildeboer en Low Emission, is het nu de beurt aan twee andere bands uit de regio. Op 23 april treden Jeff McStaereling en Green Cadillac uit Willemsoord op.

Jeffrey van Heuven van Staereling heeft samen met een paar topmuzikanten een soloplaat uitgebracht genaamd ‘Home Again’. Het was een langgekoesterde wens van deze beroepsmuzikant uit Willemsoord. Normaal gesproken is hij namelijk vaak te vinden in het covercircuit of als begeleider van andere artiesten. Daarnaast geeft hij ook gitaar- en zanglessen. 

Home again

Met zijn eigen plaat wil Jeffrey onder de artiestennaam Jeff McStaereling laten zien en voelen wat hem beweegt. Dit doet hij middels breekbare soulvolle ballads en stevige groovende blues rock. De ingrediënten zijn een spat-zuivere zang, schroeiende gitaar riffs, knallende solo’s en een brullend Hammondorgel. Op de plaat zijn de invloeden van Stevie Ray Vaughn, een groot voorbeeld voor Jeff, duidelijk aanwezig. Hierbij is de kwaliteit van de muziek absoluut vergelijkbaar met die van deze gitaarheld. ‘Home Again’ is een heerlijk verfrissend veelzijdig debuut waar de muzikaliteit vanaf druipt.

Rockabilly

Eveneens afkomstig uit Willemsoord is Eddy van Buiten, de gitarist van Green Cadillac. Samen met zangeres Judith Petter, drummer Richard Zwiers en contrabassist Martin Wieringa heeft hij deze band in 2021 opgericht. Zestig jaar te laat volgens eigen zeggen, want de band brengt Rockabilly uit de tijden van het Amerika uit de vijftiger jaren! Iedere twee à drie minuten worden liedjes uit die tijd opgediend, die stuk voor stuk op smaak worden gebracht door de heerlijke heldere stem van Judith.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 5 te verkrijgen via www.buze.nl. Aan de deur betaal je € 2,50 meer. De zaal is om 20.30 uur open en de aanvang is 21.30 uur.

Jeff McStaereling
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 23 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26