Disisit
Disisit Foto: Aangeleverd

Disisit geeft concerten op 14 en 15 mei: ‘DisKoffer’

· leestijd 1 minuut Cultuur

STEENWIJK - De data staan vast, de zaal is geboekt en ook corona gooit geen roet meer in het eten! Theaterkoor Disisit uit Zuidveen is er bijna klaar voor. Op 14 en 15 mei geeft zij concerten in De Meenthe met als thema: ‘DisKoffer’.

Het verhaal ‘DisKoffer’ gaat over ons. We zijn allemaal verschrikkelijk druk. We hebben honderd dingen te doen op een dag. We willen heel graag vooruit en voldoen aan alle verwachtingen. We gaan op zoek naar onszelf.
We gaan met de trein, we reizen naar het buitenland, we stappen in onze boot en maken een flinke wandeling. Ook doen we onverstandige dingen en er gebeuren ook dingen die we niet zelf in de hand hebben. We hebben leuke tijden en maken verdrietige situaties mee. We komen er achter dat heel veel verwachtingen niet reëel zijn. We hoeven er helemaal niet aan te voldoen. We zijn wie we zijn en gaan dat vieren ook.

Laatste nuances

Het is topsport de laatste weken, de showcommissie van Disisit maakt overuren.
Alle teksten van de nummers zitten in het hoofd van de vijftien zangeressen. Dirigent Angelica Braam brengt nog de laatste nuances aan in de nummers, hier wat krachtiger en daar de oeh-tjes en aah-tjes zachter. De showcommissie houdt zich bezig met de verhaallijn in de voorstelling en de volgorde van de nummers is hier op afgestemd. Ook is de commissie druk met alle opstellingen en de choreo. Een mooie klus, waar heel wat uurtjes aan besteed zijn, noem het maar een hink-stap-sprong. Maar de kleding hangt klaar, de laatste rode lappen stof zijn bij de naaister.

Kaarten

Disisit is er bijna klaar voor! Komt u de voorstelling bezoeken in De Meenthe op zaterdag 14 mei vanaf 20.00 uur of zondag 15 mei vanaf 15.00 uur? Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.demeenthe.nl