Afbeelding
Foto: Aangeleverd

’t Diep kijkt terug op een koud, maar zeer geslaagde roeiweekend

· leestijd 1 minuut Sport

TUK - Het afgelopen weekend stond voor Roeivereniging ’t Diep in het teken van de 23ste Weerribben en Wieden Marathon en Toertocht (WWMT). Met op de zaterdag 37 boten voor de marathon en een drukke zondag met maar liefst 62 boten voor de toertocht.

De marathon was zwaar. De temperatuur was maar 5 graden er er woei een vrij harde noordoostenwind. Onder die omstandigheden is 55 km roeien – via Wetering, Kalenberg, Nederland en dwars over het Giethoornsche Meer - een ware prestatie. De snelste tijd was voor de Duitse ploeg Wasserfreunde Hemmoor e.V.: 4 uur en 36 minuten. Ook gingen er prijzen naar Oldenburger RV 1, Clever RC – de roeivereniging uit Kleef - en de Alkmaarsche en Zwolsche roei- en zeilvereniging.

Toertocht

De zondag verliep met een toertocht van 33 km een stuk relaxter. Voor velen was het weer de eerste keer na de lange coronaperiode dat ze meededen aan een georganiseerde tocht. De zon liet zich zien en de roeiers genoten van de prachtige omgeving van Steenwijkerland.

Van roeivereniging De Waal uit Nijmegen mocht ‘t Diep een oude houten riem in ontvangst nemen. In de roeiwereld een gebruik dat te vergelijken is met het onderling uitwisselen van shirtjes. Een gebaar van respect over en weer. ’t Diep zal de riem met trots toevoegen aan haar verzameling.

Boot gedoopt

Naast de WWMT werd er het weekend ook een nieuwe boot gedoopt: de Heuvengracht. Een ongestuurde gladde 4, vernoemd naar de schakel in de vaarverbinding vanaf het Giethoornsche Meer door de Weerribben naar de Friese waterwegen. De vloot van ’t Diep is hiermee na een aantal jaar van vervanging van het oude materiaal weer op orde. Naar traditie werd er voorgeroeid in de nieuwe aanwinst van ’t Diep door leden van de vereniging.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 22 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 27 mrt, 20:26