De artiesten van Zirkoes Stradivarioes
De artiesten van Zirkoes Stradivarioes Foto: Aangeleverd

Circusfeest op de honderdjarige Sint Bernardusschool Oldemarkt

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

OLDEMARKT - Ter ere van het honderdjarig bestaan van de school hebben de juffen en meesters van de Sint Bernardusschool op vrijdagavond 1 april een circusvoorstelling gegeven aan alle kinderen en hun ouders van de school. 

Dit schooljaar is er een speciale activiteitencommissie actief. Zij hebben allerlei activiteiten bedacht in het schooljaar dat de school honderd jaar bestaat. De circusvoorstelling door het team voor de kinderen en hun ouders was daar eentje van.

Gerardino

Afgelopen vrijdagavond streek het Zirkoes Stradivarioes neer op de Sint Bernardusschool. De spreekstalmeester Gerardino en zijn assistente Elisabeth namen de  circusartiesten mee de piste in. Magische Martino, sterke stoere Steven, de Flying Dutchgirls, de leeuwentemmer Augustina met zijn leeuw Lambert en de domme Paulie de Clown stalen de show. Alle acts misten een attribuut waardoor alles verkeerd ging. Aan het einde van de show, bleek dat de spreekstalmeester Gerardino dit had gedaan. Hij wilde eigenlijk geen circus, maar lekker weekend en gewoon op de andere dagen lesgeven aan de kinderen van de school. Gelukkig vonden de artiesten dat ook en zal het Zirkoes Stradivarioes weer vertrekken om maand4 april  weer gewoon les te geven aan de kinderen van de school. Voor de juffen, meesters, kinderen en ouders was het een avondje ouderwets genieten.

Komende periode staan er nog twee grote activiteiten op het programma. Er is in mei een themaweek ‘De school van vroeger’. Op vrijdag 24 juni zal de reünie zijn ter ere van het honderd jarig bestaan van de school. Er is een middag- en/of een avondprogramma. Tijdens deze dag zal het jubileumboek ‘100 jaar Bernardusschool’ gepresenteerd worden.

Aanmelden reünie

Bent u (oud)- leerling of (oud)-leerkracht van de school geweest en heeft u zich nog niet opgegeven voor reünie? Dan kunt u zich opgeven via de website van de school onder het kopje ‘reünie’. Daar kunt u het verdere programma lezen. www.bernardusoldemarkt.nl.

Sterke stoere Steven en zijn assistent Elisabeth
Leeuwentemmer Augustina met leeuw Lambert
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 9 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 10 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 11 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 11 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 16 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 18 uur geleden