De wedstrijd de Blesse tegen Oldemarkt.
De wedstrijd de Blesse tegen Oldemarkt. Foto: Gerrie van der Hoogen

Vrouwenvoetbal tweede weekend april

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Ondanks de forse hagelbuien werden de meeste wedstrijden in de regio wel uitgespeeld. Daardoor komt er tekening in de ranglijst. De prijzen gaan dus verdeeld worden. Doordat alle ploegen redelijk op schema liggen zullen er voor de vrouwenteams uit Steenwijkerland geen doordeweekse wedstrijden zijn.

Tweede Klasse

Olde Veste V1 – Leeuwarder Zwaluwen 0-1 (0-1) Olde Veste speelde een goede wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst. Maar de thuisclub wist de kansen die het kreeg niet af te maken. Via een verdedigingsfoutje kwam Leeuwarder Zwaluwen gemakkelijk aan de voorsprong en gaf deze in het restant van het leuke duel niet meer weg. Ondanks de nederlaag bleef de stand op de ranglijst voor Olde Veste ongewijzigd.

Vierde Klasse

Rouveen – Steenwijk 0-0 Steenwijk had in de uitwedstrijd bij Rouveen eigenlijk een overwinning nodig om een stap op de ranglijst te maken maar het kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, Daarbij was het aan keepster Rilana Titepasanea te danken dat de thuisclub niet tot scoren kwam. Steenwijk kreeg wel een paar mogelijkheden maar Rouveen was gedurende een groot gedeelte van het duel de bovenliggende partij.
Oldemarkt heeft geen competitieverplichtingen.

Vijfde Klasse

Steenwijkerwold V3 – Ruinerwold 1-2 (1-0) De ruststand was nog hoopvol voor Steenwijkerwold maar vervolgens sloeg de wedstrijd helemaal om. De thuisclub was in het eerste bedrijf duidelijk de sterkste ploeg. De treffer van Sissi van Galen was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding. Na de warme thee was alles anders want Ruinerwold nam de wedstrijd over en scoorde twee maal. In de slotfase wist Steenwijkerwold zich te herstellen maar de stand niet in evenwicht te brengen.

De Blesse - FC Oldemarkt V2 1-1 (0-0) Oldemarkt speelde in de Blesse een moeilijke wedstrijd. Beide ploegen waren goed tegen elkaar opgewassen maar de grote kansen werden voor de rust niet benut. Na de pauze opende de thuisclub de score en moest Oldemarkt komen. In de slotfase wist Manon Poelsema te scoren en daarmee een punt voor Oldemarkt te redden.

Wacker – Olde Veste 0-11 (0-3) Olde Veste V2 was heer en meester en sloot het duel af met dubbele cijfers. Gezien de wedstrijd was dit geen verrassing. Michelle Brus opende de score en ook de tweede treffer kwam van de op haar naam. Nog voor de rust wist Laura Veldman er 0-3 van te maken. Na de pauze ging het snel met de treffers. Michelle Brus opende opnieuw de score waarna Marit de Jong, Iris Weijdema (drie maal) Angela van Veen (twee maal) en Dagmar Vedder de stand naar 0-11 tilden.

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 23 apr, 09:02
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 apr, 16:00
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 22 apr, 15:34