Edward Voorn toont zijn oorkonde.
Edward Voorn toont zijn oorkonde. Foto: Steenwijk '34

Waterpoloër Edward Voorn verkozen tot erelid van Steenwijk ‘34

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJK - Edward Voorn is benoemd tot erelid van Zwem- en Poloclub Steenwijk ‘34. Met een oorkonde en bloemen kwam het bestuur zaterdag naar de plek waar Edward zijn grote waterpolopassie beleeft: zwembad de Waterwyck.

Edward Voorn werd tijdens de laatste thuiswedstrijd voor het waterpoloteam van Steenwijk ’34 verrast door het bestuur. Nadat de teams startklaar lagen voor de eerste periode, werd het hele Steenwijker poloteam door de scheidsrechter naar de kant gedirigeerd. Daar werd bekend gemaakt dat is verkozen tot erelid. 

Edward had aangegeven dat hij na 20 jaar wilde stoppen met zijn vrijwilligerswerk in het bestuur en de waterpolocommissie. Hij kon niet aanwezig zijn op de algemene ledenvergadering van 26 maart. Daarom kwam het bestuur met de oorkonde en bloemen naar de plek toe waar Edward zijn grote waterpolopassie beleefd, zwembad de Waterwyck. Tussen alle waterpoloërs kreeg een geëmotioneerde Edward de oorkonde uitgereikt.

Zonder poespas

Edward heeft in de afgelopen 20 jaar alle taken binnen de waterpolocommissie wel vervuld. De laatste jaren als voorzitter en vaak in een combinatie met een aantal andere functies binnen de commissie. De duizendpoot van het waterpolo werkte het liefste achter de schermen. Zonder poespas en met veel toewijding. Daarmee is hij 20 jaar lang een onmisbare en belangrijke pion geweest voor Steenwijk ’34, maar voor het waterpolo in het bijzonder. 

De benoeming tot erelid werd door de waterpololeden en door hun tegenstander met gejuich en luid applaus ondersteund. Of het herenteam er extra inspiratie uit heeft geput voor de wedstrijd valt lastig te peilen. Er werd met 4-4 gelijk gespeeld tegen Triton Putten, huidige nummer 3 van de competitie. Edward blijft waterpoloën in het Herenteam van Steenwijk ’34 en blijft daarmee als doelverdediger een vaste waarde voor Steenwijk ’34.

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 3 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 20 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 20 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.