De cursus Digivitaler wordt gegeven in de Landerijen.
De cursus Digivitaler wordt gegeven in de Landerijen. Eigen foto

Digitale cursussen in bieb Vollenhove en Oldemarkt

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE/OLDEMARKT - De digitale samenleving, iedereen lijkt er zo makkelijk in mee te gaan. Maar niets is minder waar, voor veel mensen brengt het ook heel veel frustratie met zich mee. De Bibliotheek Kop van Overijssel helpt die mensen graag op weg met diverse digitale cursussen. 

Zo biedt de Bibliotheek Vollenhove in samenwerking met Innovatie Lokaal vanaf 14 april de cursus Klik&Tik. En vanaf 26 april starten de Bibliotheek Oldemarkt en De Landerijen met de cursus Digivitaler.

Klik&Tik

De cursus Klik&Tik in de Bibliotheek Vollenhove is voor mensen die geen of weinig ervaring hebben met het werken op een computer. In zes lessen leren de deelnemers meer over het typen van teksten en invullen van formulieren, het zoeken op internet en het kopen via webwinkels, het verzenden van mail en het op orde houden van de computer. Die lessen worden op donderdag 14 april, 21 april, 28 april, 12 mei, 19 mei en 2 juni 2022 van 10.00 tot 12.00 uur gegeven in de Bibliotheek Vollenhove. De kosten bedragen 15 euro per persoon.

Online zorg

De cursus Digivitaler in De Landerijen is voor mensen die meer willen weten over de online zorg. In vijf lessen leren de deelnemers meer over het patiëntenportaal van de huisarts, het patiëntenportaal van het ziekenhuis, het videoconsult, apotheek.nl, huisarts.nl en andere zorgaspecten. De lessen worden op dinsdag 26 april, 3 mei, 10 mei, 17 mei en 24 mei 2022 van 13.30 tot 15.30 uur gegevens in De Landerijen. De kosten bedragen 18 euro per persoon. 

DigiLoket & Informatiepunt Digitale Overheid

Is het volgen van een cursus (nog) een brug te ver? Met de meest uiteenlopende digitale vragen kunnen mensen ook altijd terecht bij het DigiLoket | Informatiepunt Digitale Overheid. In de Bibliotheek Steenwijk iedere maandag van 10.00 tot 11.30 uur en iedere donderdag van 18.30 tot 20.00 uur. In de Bibliotheek Vollenhove iedere dinsdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. En in de Bibliotheek Oldemarkt iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur. Kijk voor meer informatie over alle digitale cursussen en het DigiLoket op www.bibliotheekkopvanoverijssel.nl/agenda.

Werk van Marijke Binnekamp-de Wit
Expositie 'I'm Every Woman' in Kulturhus in Giethoorn Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Met 25 foto's: Examenkandidaten RSG Tromp Meesters tonen hun grote creativiteit met voertuigkeuze bij Gala Steenwijk Insta-Dekop 11 uur geleden
Afbeelding
Oorlogsbom op Holtingerveld onschadelijk gemaakt Westerveld Insta-Dekop 12 uur geleden
Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 13 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 13 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 18 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 22 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld gisteren
Burgemeester Rikus Jager spreekt wethouder Alfred Schoenmaker toe
Alfred Schoenmaker benoemd tot wethouder gemeente Westerveld Westerveld 24 apr, 07:45