Afbeelding
Foto: Pixabay

Badeendjes-race: opbrengst voor vluchtelingen uit Oekraïne

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

STEENWIJK - Odd Fellows en Lionsclub Steenwijkerland organiseren op zaterdag 16 juli tijdens de opening van de Vestingfeesten een zogenaamde badeendjes-race. Het geld dat hiermee verdiend wordt, is bestemd voor hulp aan de vluchtelingen uit de oorlog in Oekraïne en dan speciaal voor hulp in deze regio.

Het idee van een badeendjes-race is niet nieuw, maar wel spectaculair. Er zullen op de bewuste zaterdag 6.000 badeendjes door middel van een hijskraantje met daaronder een zogenaamde big bag te water worden gelaten. Naar een geschikte locatie wordt nog gezocht, maar het Steenwijkerdiep lijkt een goede mogelijkheid. De badeendjes zijn genummerd en de eendjes die het eerst, via een soort hindernistraject, de finish bereiken, winnen een mooie prijs. De eerste prijs is een elektrische damesfiets met middenmotor en daarnaast zijn er nog een aantal andere mooie prijzen, waaronder tien dinerbonnen van € 100. De badeendjes, elk dus met een eigen nummer, zijn gekoppeld aan lotnummers. Deze 6.000 loten gaan zo spoedig mogelijk verkocht worden en kosten € 5 per stuk. Degene die het lot kan laten zien dat correspondeert met het eendje dat het eerst de finish bereikt, wint de hoofdprijs.

Hulp is NU nodig

De reden dat dit bericht nu al in het nieuws komt, terwijl de badeendjes-race pas tijdens de vestingfeesten wordt gehouden, is dat het geld voor de vluchtelingen NU nodig is. Daarom moeten de loten dus ook zo spoedig mogelijk verkocht worden. Als alle loten verkocht zijn, levert dat een aanzienlijk bedrag op en daarmee kunnen Odd Fellows en Lionsclub Steenwijkerland constructief iets betekenen om het leed van de vluchtelingen wat te verzachten. Ook de andere serviceclubs helpen mee met de verkoop. Binnenkort volgt in deze krant meer informatie over hoe en waar de loten verkocht worden.

Afbeelding
Oscarwinnaar 'The Zone of Interest' bij Filmhuis Steenwijk Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 7 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 17 uur geleden