Jantina Bos
Jantina Bos Foto: Hilda Knol

Welkom in Eetcafé De Havenmeester

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

WANNEPERVEEN - Het vaarseizoen is sinds 1 april geopend. Dat betekent weer volop werk voor havenmeester Jantina Bos (53) van Waterpark Beulaeke Haven. Zij zwaait ook de scepter in het geheel vernieuwde Eetcafé De Havenmeester. “Dit is een gezellige huiskamer, waar ook dorpsgenoten kunnen samenkomen.”

Jantina is in oktober 2020 in Waterpark Beulaeke Haven begonnen als havenmeester. “Mooi werk, omdat ik veel contact heb met blije mensen en voortdurend met water en boten bezig ben, dat geeft me een stuk vrijheid,” omschrijft ze haar afwisselende baan. Zo verhuurt ze de 250 ligplaatsen, ontvangt ze gasten die met hun boot de haven invaren en begeleidt ze gasten met het te water laten van hun boot op de trailerhelling. Haar man Dick, die een motortrailerbedrijf runt, helpt haar met de winterstalling en de takelservice. 

Kombuis

Daarnaast is Jantina ook nog te vinden in het Eetcafé De Havenmeester. Ze vertelt dat ze het in oktober 2021 overgenomen heeft nadat de vorige eigenaren ermee stopten. Afgelopen winter heeft het eetcafé een flinke opknapbeurt gehad. Het resultaat mag er zijn. “Het was heel bont geschilderd, maar nu heeft met de grijs-groene tinten weer de uitstraling die past bij een haven,” zegt Jantina tevreden. Ze wijst daarbij naar de schilderijen aan de wand met afbeeldingen van schepen, de koperaccenten en het gedeelte met uitzicht op de haven dat de ronde vorm van een kombuis heeft. “Ja je mag het wel een bruin café noemen, maar ook een gezellige huiskamer waar buurtgenoten, fietsers en vertegenwoordigers samenkomen,” klinkt het enthousiast. Jantina wil de oude tijden van het café, toen het nog De Havenpiraat heette, doen herleven. Voor bewoners uit de omliggende dorpen was het toen een geliefd eetcafé. Om dat te bereiken wil Jantina Eetcafé De Havenmeester ook ‘s winters geopend houden. “Mensen uit de omliggende dorpen en het park kunnen dan eens per week aanschuiven voor een daghap,” blikt ze alvast vooruit. “Ik ben van het verbinden,” vervolgt ze met een lach. 

Menukaart

Wie nu een bezoek brengt aan Eetcafé De Havenmeester vindt op de menukaart een uitgebreid aanbod. “Onze kok Kees maakt de lekkerste gerechten, van een gehaktbal tot ribeye en van een vers belegd broodje tot wildstoof,” somt Jantina op. In de haven kun je trouwens sinds vorig jaar ook een ijsje kopen, een fiets huren en de watersportwinkel bezoeken. Plannen voor de toekomst heeft Jantina ook volop. “We hebben al een vergunning om boten te gaan verhuren, dus dat kunnen we in de toekomst ook op gaan pakken.”

Eetcafé De Havenmeester is dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur. Voor het huren van een ligplaats in de haven bestaat een wachtlijst. Informatie: waterparkbeulaekehaven.nl en www.eetcafedehavenmeester.nl.

Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland 11 uur geleden
De selectie van Oranje Zwart in 2022
Voetbalvereniging Oranje Zwart viert 75 jarig jubileum Sport 23 uur geleden