Koploper SVBS/VHK gehuld in de polo's van De Goede Watersport
Koploper SVBS/VHK gehuld in de polo's van De Goede Watersport Foto: Belinda Rodermond

Vrouwenvoetbal nadert ontknoping: Oldemarkt wint dik

· leestijd 1 minuut Algemeen

STEENWIJKERLAND - Het vrouwenvonadetbal is weer volop in beweging is er komt nu tekening in de strijd. Zo kan er langzamerhand wel opgemaakt gaan worden hoe het er met de ploegen in de diverse competities voorstaat. Hierbij een overzicht van gespeelde wedstrijden en de ranglijst. Komende week zijn er nog een aantal inhaalwedstrijden. Zo komt Old Forward/BEW dinsdagavond in actie tegen Genemuiden V2 terwijl SVBS/VHK op woensdagavond in Sint Jansklooster Olympia als tegenstander treft

Olde Veste moet punten pakken

Olde Veste V1 kwam dit weekeinde niet in actie. Op de ranglijst van de tweede klasse blijft de ploeg op een zevende positie staan. Het zal de komende wedstrijden wel punten moeten gaan pakken om in de slotfase niet in de problemen te komen. Met nog zeven wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op met Olde Veste.

Steenwijkerwold kan nog wel een overwinning gebruiken

Ook Steenwijkerwold V1 had een vrij weekeinde. Met plaats acht op de ranglijst is Steenwijkerwold niet in direct gevaar, want de voorsprong op de onderste drie ploegen is vier punten. Daarbij heeft Steenwijkerwold ook nog twee wedstrijden minder gespeeld. Een overwinning zou wel veel op kunnen lossen.

Oldemarkt wint met dubbele cijfers van Flevo Boys

Een rare wedstrijd tegen Flevo Boys V1 eindigde in een overwinning met dubbele cijfers voor Oldemarkt V1. Voor de rust was het spannend want na twee doelpunten van Zoë Kraak wist de thuisclub weer terug te komen. De tussenstand was op een gegeven moment 3-2. Oldemarkt wist echter de wedstrijd weer in haar grip te krijgen en twee treffers van Sydney van Veen bezorgden Oldemarkt een voorsprong van 3-4. 

Keurige derde plaats

Na de rust was Oldemarkt de betere ploeg en drukte dat ook uit in treffers. Danielle Dekker verhoogde de stand naar 3-6, waarna Zoë Kraak (drie maal), Lotte Dekker en opnieuw Danielle Dekker de score opvoerden naar 5-11. Door de winst staat Oldemarkt op een keurige derde plaats. Steenwijk kwam niet in actie, maar de nieuwkomer in het vrouwenvoetbal doet het, met een zesde plaats op de ranglijst, uitstekend.

SVBS/VHK nog steeds ongeslagen in de vijfde klasse

Steenwijkerwold V3 heeft zich kranig geweerd tegen de nog steeds ongeslagen koploper uit Belt Schutsloot/Sint Jansklooster: SVBS/VHK. Na een ruststand van 0-3, stond er uiteindelijk wel een 1-5 einduitslag op het scorebord, maar gedurende de wedstrijd wist SVBS/VHK niet in haar spel te komen. De nummer één van de ranglijst was wel de betere en drukte dat uit via treffers van Anne Rook (drie keer), Dione Jonkman en Chayenne Jonkman. De treffer van Steenwijkerwold kwam op naam van Rianne Mosterman. Door de winst staat SVBS/VHK nu op 46 punten uit 16 wedstrijden. FC Oldemarkt staat tweede, maar op gepaste afstand. Het heeft 10 punten minder maar ook nog twee wedstrijden meer gespeeld. Olde Veste staat derde terwijl Steenwijkerwold en Old Forward in de onderste regionen van de vijfde klasse verblijven.

Polo’s

De Goede watersport heeft de koploper van de vijfde klasse, SVBS/VHK, mooie polo’s geschonken. Zo komt de ploeg nog beter voor de dag. Rechts op de foto staat Gea de Goede van De Goede Watersport en links op de foto staat Jeanette van de Belt, bestuurslid SVBS.


Olde Veste staat op de zevende positie
 Jaydy Schonewille en Jolijn Liezen
Finales op Olympische kwalificatietoernooi voor zwemmers Steenwijk '34 Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Woningcorporaties geven antwoord op jouw vragen: Thema-avond georganiseerd door GroenLinks en PvdA Steenwijk 6 uur geleden
Afbeelding
Droomuitslag voor Vledderveen tijdens opening Corsoseizoen in Frederiksoord Westerveld 7 uur geleden
Afbeelding
Koopjes in Steenwijk tijdens Zendemarkt en Voorjaarsbraderie: Voorjaarsbraderie uitgebreid met reuze klimattractie en glijbaan op de Markt Steenwijk 12 uur geleden
Sandra Lampe en Ronnie Venema
Voetbalvereniging d' Olde Veste '54 sluit met SC Heerenveen overeenkomst Sportief Partnerschap voor de jeugd Sport 23 uur geleden
Kiki Schippers
Einde seizoen sale: met korting naar het Theater De Meenthe Cultuur gisteren