Drie medewerksters van VBSfonds
Drie medewerksters van VBSfonds Foto: Aangeleverd

VSBfonds verlengt de coulance voor toekenning donaties amateurkunst

Westerveld

DRENTHE - In Nederland zijn miljoenen amateurkunstenaars weer volop actief bezig met kunst en cultuur. Maar door de coronacrisis kunnen amateurkunstorganisaties het nog steeds moeilijk hebben. Daarom verlengt VSBfonds de tijdelijke verruiming van de toekenningscriteria van donaties voor amateurkunst tot eind 2022. VSBfonds heeft geld beschikbaar voor mensen die ideeën hebben voor sociale of culturele activiteiten in Friesland, Groningen en Drenthe.

Extra mogelijkheden

“Door deze tijdelijke aanpassing van ons toekenningsbeleid kunnen organisaties en initiatieven op het vlak van amateurkunst een aanvraag indienen voor bredere activiteiten,” zegt Jorien Basart namens VSBfonds. “Verschillende instellingen komen voor deze coulance in aanmerking. Denk aan amateurkunstorganisaties zoals bijvoorbeeld dans-, koor- en muziekverenigingen. Maar ook aan centra voor de kunsten, andere organisaties en festivals die amateurkunst aanbieden. Tijdens de behandeling van amateurkunstaanvragen wegen we in 2022 een aantal criteria minder mee in de beoordeling. Zo is het bijvoorbeeld niet langer vereist om nieuwe doelgroepen aan te spreken en ook hoeft er geen sprake te zijn van een presentatiemoment of een buitengewone samenwerking.

VSBfonds vindt het belangrijk dat amateurkunstverenigingen weer volop samenkomen en zorgen voor verbinding in de (lokale) samenleving. Juist in deze tijd is het versterken van de onderlinge verbondenheid belangrijk. Vandaar dat we de tijdelijke verruiming van onze toekenningscriteria verlengen tot en met 31 december 2022.”

Meer informatie

Heb je een idee voor je vereniging of groep en wil je advies over financiële mogelijkheden en ondersteuning? Neem dan altijd eerst even contact op met een van de regio-adviseurs in Drenthe, Friesland en Groningen.

Kijk voor meer informatie op de webpagina kunstbeoefening in de vrije tijd.

Het winnende vrouwenteam, vlnr: Angelica Braam, Natasja Bolt, Hilda Knol, Tiny Landman, Saskia Kasma, Miranda Bastiaans en Carolien Stuurman
Oldstars vrouwen VV Steenwijk winnen toernooi Heracles Almelo, mannen worden derde in Irnsum Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe jassen voor jeugdleiders en jeugdtrainers van FC Oldemarkt Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Op 14 april gaat Aangepaste dienstregeling RRReis in Steenwijkerland gisteren