De Grote Kerk in Vollenhove
De Grote Kerk in Vollenhove Foto: UberPrutser

Kun je nog zingen, zing dan mee op 30 april voor Oekraïne

Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Zaterdagavond 30 april is er een muzikale avond in de Grote Kerk van Vollenhove. Het is een avond met veel samenzang. Het orgel en de piano worden bespeeld door Johan Bredewout. De opbrengst is voor de stichting Dorotty Oekraïne om te besteden aan noodhulp in Oekraïne.

Het geheel staat in het teken van 4 en 5 mei én van Koningsdag. Eerst wordt er stilgestaan bij bezetting en bevrijding, een thema dat nu nog meer dan anders aanspreekt vanwege de oorlog en de dreiging vanuit Rusland. Samenzang onder andere uit ‘Valerius Gedenck-klank’. Ook wordt het prachtige ‘Nightfall in Camp’ gespeeld, waarbij de melodie van ‘Heer wees mijn gids’ wordt gecombineerd met de bekende trompetsignalen van ‘The Last Post’. 

Vrolijke toer

Na de volksliederen van onze bevrijders én van Oekraïne gaan we op de vrolijke toer met liederen uit ‘Kun je nog zingen, zing dan mee’, de ‘Sound of Music’ en een zeer bekende mars van Strauss, gespeeld op het orgel. De avond wordt afgesloten met het zingen van het ‘Wilhelmus’.

De toegang bedraagt 7,50 euro. De organisatie hoeft geen kosten te maken dus de gehele opbrengst is voor het goede doel. Adres: Grote Kerk, Kerkplein 4 in Vollenhove. Aanvang 19.30 uur.

Afbeelding
In the Picture deel 24: de vrijwilligers van de Van Swieten Inspiratietuin Column 2 uur geleden
Raymond Ceulemans in actie
Glansrijke overwinning van Gert-Jan van der Veen op Raymond Ceulemans Sport 4 uur geleden
De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 5 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 22 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
2023 stabiel jaar voor Vitens, ondanks weersextremen Algemeen 23 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.