Afbeelding
Foto: Locatie Club Smithy's

Plan voor dertig woningen in Eesveen

Steenwijkerland

EESVEEN - Op het terrein van discotheek Club Smithy’s verrijzen dertig woningen. Hierover overleggen de eigenaar Stefan Otten, de gemeente Steenwijkerland en stichting Dorpsbelang Eesveen-De Bult. 

Omdat een discotheek niet meer rendabel is in Eesveen, onderhandelt Otten met de gemeente over een plan voor woningbouw. In september 2019 werd het bedrijf failliet verklaard. De nieuwe eigenaar lukte het niet om een succesvolle herstart te maken. Corona was daar natuurlijk debet aan. De discotheek was vooral in de vorige decennia een trekpleister voor jonge mensen. Zij kwamen uit heel Noord-Nederland naar de uitgaansgelegenheid in Eesveen.

Betaalbaar

De initiatiefnemers van de bouw van zo’n dertig woningen streven er naar dat het plan daarvoor komend najaar gereed zal zijn. Een afvaardiging van inwoners van Eesveen, de eigenaar en de gemeente werken daar gezamenlijk aan. Zij denken aan betaalbare starterswoningen en eengezinswoningen.

Op 13 mei staat weer een vergadering op het programma met alle betrokkenen. 

De drie punten van de gewonnen wedstrijd tegen Jubbega krijgt Olde Veste terug
VV Jubbega speelt competitie toch uit: Olde Veste tekent met succes bezwaar aan tegen KNVB Sport Insta-Dekop 3 uur geleden
Arend en Willy van Dalsem met burgemeester Rob Bats
Echtpaar Arend en Willy Van Dalsem-Remmelts is 65 jaar getrouwd Steenwijk Insta-Dekop 20 uur geleden
Doorbraak van de Kamperdijk, 1825
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 21 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.