Mariakerk in Vollenhove
Mariakerk in Vollenhove Foto: Michiel Verbeek

Benefietconcert voor Oekraïne op 5 mei in Vollenhove

Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Op donderdag 5 mei, Bevrijdingsdag, in de Mariakerk een benefietconcert voor Oekraïne. De opbrengst van dit wandelconcert is voor Giro555. Het biedt de toeschouwers de mogelijkheid om Oekraïense burgers te steunen die moeten vluchten voor hun veiligheid of achterblijven in angst.

De medewerkenden zijn Anne Kroeze (orgel), Erik Hofstede (orgel en piano), Douwe Wijmenga (piano), Karin IJspeerd (zang) en Marcel Muizelaar (trompet). Op het programma voor piano staan werken van onder andere Arvo Pärt en Douwe Eisenga. Het orgelprogramma bestaat uit composities van J.S. Bach, Jan Zwart, Feike Asma, Alexander Guilmant, Simon and Garfunkel en John Lennon. Karin IJspeerd zingt muziek van Franz Schubert en George Gerswhin en een medley uit Les Miserables met begeleiding van Erik Hofstede, orgel en Marcel Muizelaar, trompet. 

Live video vanaf de speeltafel van het Nijsse-orgel. Bij de uitgang zal een collectebus staan voor uw gift bestemd voor giro 555. 

Tijd: 13.30 en 16.30 uur.
Locatie: Mariakerk aan de Bisschopstraat 32 in Vollenhove.

De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland gisteren
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 24 apr, 13:30
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 24 apr, 11:30