Maquette wagenbouwgroep Nameless met ontwerp 'Roodkapje'
Maquette wagenbouwgroep Nameless met ontwerp 'Roodkapje' Foto: Janine Renes

Wagenbouwers Corso Vollenhove onthullen ontwerpen tijdens Ontwerpexpo

· leestijd 1 minuut Steenwijkerland

VOLLENHOVE - De ene wagenbouwersgroep heeft het ontwerp de gehele coronaperiode al op de plank liggen en de ander heeft speciaal voor dit jaar een nieuw ontwerp gekozen. Maar wat ze allemaal gemeen hebben, is dat de voorbereidingen voor dit jaar in volle gang zijn. Vrijdag 29 april om 19.30 uur, is het tijd voor de grote onthulling van de ontwerpen op de Ontwerpexpo in De Burght te Vollenhove.

“De Ontwerpexpo is een expositie van de te bouwen dahliakunstwerken, gecombineerd met presentaties. De groepen krijgen de mogelijkheid om hun plannen op een mooie manier te onthullen en presenteren aan de collega-wagenbouwers en het publiek,” aldus Han Knol, voorzitter van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.). De presentatie van de avond is in handen van Frank Jansen. Ook is er een gastspreker aanwezig die uitlegt wat Immaterieel Cultureel Erfgoed is. “Een interessant onderwerp waar de V.V.V.V. trots op is, aangezien we sinds een paar jaar op deze lijst staan”.

Presentatie Dahliakoningin
Nieuw dit jaar is dat de Dahliakoningin zich voor het eerst bekend maakt tijdens de Ontwerpexpo. Zij is al druk bezig met de voorbereidingen en opent op zaterdag 27 augustus het Corso. Eerdere jaren werd ze onthuld tijdens de feestweek eind augustus. “Aangezien de Ontwerpexpo hét officiële startschot is van het Corsoseizoen is het niet meer dan toepasselijk dat ze tijdens deze avond wordt onthuld en vervolgens het Corsojaar meedraait,” zegt Han Knol.

Top 3

De avond van de Ontwerpexpo begint om 19.00 uur met inloop van een half uur en om 19.30 beginnen de presentaties van de ontwerpen. De entree is gratis en inclusief een kopje koffie, thee of fris. Tijdens de avond kan het publiek aangeven welk ontwerp volgens hún de meeste kans maakt op de Ereprijs eind augustus. Aan het eind van de avond wordt hiervan de top 3 bekend gemaakt. 

De wagenbouwers nemen u graag mee in hun verhaal op vrijdag 29 april. Laat u dus verrassen en kom alle ins en outs te weten over het aankomende Corsoseizoen. 

Afbeelding
Biljarters Oldemarkt naar derde ronde Zwaagstratoernooi Sport 7 uur geleden
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk
Wilfried Godschalk van Biljartvereniging Steenwijk is derde in Gewestelijke Finale Sport 7 uur geleden
De gemeente wil het stationsgebied vergroenen
Geld van Rijk voor klimaatadaptatie: Voor versnelling en aanpassing leefomgeving aan weersextremen Steenwijkerland 13 uur geleden
Bijentuin
Bloeiende Bijentuin in Steenwijk telt twaalf verschillende soorten bijen Steenwijk 15 uur geleden
Afbeelding
Tentoonstelling 'Oerinzicht' bij dierenpark Taman Indonesia opent op zondag 28 april Cultuur 17 uur geleden
Cover van het boek 'Femicide', tot de dood ons scheidt'
Vanaf vandaag te zien: buitenexpositie FEMICIDE bij Toegangspoort Holtingerveld Westerveld 19 uur geleden
De Vijverhof
Deel Vijverhof tijdelijk opvanglocatie voor Oekraïners: Na renovatie 96 appartementen beschikbaar voor reguliere verhuur aan woningzoekenden Steenwijk 23 apr, 16:30
Ecoloog Joep Crombag
81.497 beterschapswensen voor natuur aangeboden in Den Haag Algemeen 23 apr, 16:00
Video over de Canondagen
Canondagen in Drenthe: Van fietsen langs de Koloniën van Weldadigheid tot meehelpen op de boerderij van een hunebedbouwer Steenwijkerland 23 apr, 14:37