Afbeelding
Foto: Jacob Westra

Tekening in de strijd bij het vrouwenvoetbal

· leestijd 1 minuut Sport

STEENWIJKERLAND - Richting het eind van de vrouwencompetities begint er tekening in de strijd te komen. Voor de eerste teams van Olde Veste en Steenwijkerwold was het een succesvol weekeinde. In Oldemarkt was de thuisclub de sterkste in de topper tegen Olde Veste V2.

Tweede Klasse

Eenrum/Kloosterburen V1 - Olde Veste V1 1-3 (0-2) 

Olde Veste heeft zaterdag goede zaken gedaan door met 3-1 te winnen. Het was de betere ploeg en kreeg na de openingstreffer van Tara Bijdevaate de wedstrijd in handen. Aanvoerder Anniek Flobbe wist voor de pauze nog de 0-2 te maken. Na de rust wist de thuisclub de wedstrijd vanuit een strafschop nog wel spannend te maken maar Naomi Bijdevaate wist het duel een terechte winnaar te bezorgen. Door de winst klom Olde Veste een plaatsje op de ranglijst.

Derde klasse

Steenwijkerwold V1 – SJO WTTC V1 1-0 (0-0) 

Het duurde lang voordat Shanna van Oosten de thuisclub aan een bevrijdende voorsprong kon helpen. Steenwijkerwold had veel meer balbezit en kreeg ook legio kansen om het duel naar zich toe te trekken. Maar bij rust was de tussenstand nog 0-0. Na de pauze zette Steenwijkerwold het goede spel voort en kwam het op voorspring. De bevrijdende treffer was verdiend en loon na werken.

Vierde Klasse

Steenwijk V1 – DESZ V1 0-1. 

Steenwijk verloor van de nummer twee uit de competitie met minieme cijfers. Daardoor blijft het met 14 punten uit 14 wedstrijden op een zesde plaats van de ranglijst staan. Oldemarkt, dat vrij was, staat in dezelfde klasse op een derde plaats.

Vijfde Klasse

Urk V2 – Steenwijkerwold V3 2-3 (2-2) 

Tijdens de rust keken de speelsters van Steenwijkerwold elkaar vragend aan want hoe was het mogelijk dat de tussenstand 2-2 was. Steenwijkerwold speelde goed en kreeg ook heel veel kansen. Rianne Mosterman en Desiree Vedder hadden de stand op 0-2 weten te brengen maar vervolgens kwam Urk helemaal terug. Ook na de pauze was Steenwijkerwold de betere ploeg en kreeg het opnieuw de kansen. Eline Gorter bezorgde Steenwijkerwold uiteindelijk de terechte drie punten.

Oldemarkt V2 – Olde Veste V2 2-0 (0-0) 

FC Oldemarkt heeft de slag om de tweede plaats weten te winnen. Op gepaste afstand achter koploper SVBS/VHK, dat vrij was, was dat de inzet in het duel tussen Oldemarkt en Olde Veste. Voor de rust waren er kansen over en weer en lieten beide ploegen zien leuk te kunnen voetballen. Na de pauze maakte Danielle Dekker met twee treffers het verschil en wist de thuisclub de winst naar zich toe te trekken


Bestuurslid Ineke Kroese bekijkt een proef
Diplomarijden bij STAPS: alle 21 ruiters leggen dressuurproef succesvol af Sport 2 uur geleden
Wethouder Marcel Scheringa (rechts) en raadslid Roland Logtmeijer
Steenwijkerland wil flesjes en blikjes uit afval redden: gemeente plaatst 'doneerringen' Steenwijkerland 3 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Unieke modelbaan op Miniatuur- en Modelbouwspektakel in De Meenthe Steenwijk 17 uur geleden
Wie is er bang voor Virginia Woolf
Met twee video's: Komische Insta-typetjes van Merijn Scholten in De Meenthe Cultuur 18 uur geleden
Frans van der Velden zet een speler van Vitesse '63 op het verkeerde been
VV Steenwijk Old Stars is kampioen regiocompetitie Sport 18 uur geleden